Tilapija cukinijos juostelėse

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Tilapija cukinijos juostelėse
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
0.5 kilogramo žuvies (tilapija, filė)
3 vienetai cukinijų
3 vienetai paprikos (įvairių spalvų, nedidelės)
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai padažo (česnakinis)
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek balzaminio acto
Papuošimui:
šiek tiek svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atitirpinta tilapija pamarinuojama apie pusvalandį: supjaustoma gabaliukais, jie sudedami į indą, įdedama smulkiai supjaustyto česnako, druskos, pipirų ir česnakinio padažo, išmaišoma.
2.
Cukinija supjaustoma juostelėmis, jos pamarinuojamos: apšlakstomos aliejumi bei keliais balzamiko lašeliais, apibarstomos druska ir pipirais. Juostelių reikės tiek, kiek bus tilapijų gabaliukų. Jeigu cukinijos liks, ją galima supjaustyti ir irgi pamarinuoti, o vėliau su šiek tiek aliejaus ir paprikos juostelėmis apkepti – bus garnyras.
3.
Viena paprika supjaustoma maždaug tokio ilgio juostelėmis, kokie bus tilapijos gabaliukai.
Kelios česnako galvutės supjaustomos juostelėmis.
4.
Pamarinuoti tilapijos gabaliukai griebiami iš marinato, išvoliojami džiūvėsėliuose, sudedami į įkaitintą keptuvę, suberiamos česnako juostelės ir kepama, kol iškeps.
Kitoje keptuvėje apkepti paprikos gabaliukus, kurie bus susukami su tilapija cukinijos juostelėmis, bei kelias nesupjaustytas paprikas.
Vėliau be jokio aliejaus apkepamos cukinijų juostelės. Jos imamos iš marinato ir dedamos į keptuvę. Apkepama, kol apskrus.
5.
Iškepti tilapijos gabaliukai su paprikos gabaliukais susukami į cukinijos juosteles. Jeigu norės išsiskleisti (nors to neturėtų būti), galima susegti smeigtuku. Jeigu bus patiekiama be salotų lapų, lėkštę, ant kurios bus sudėti suktinukai, reiktų pašildyti – ilgiau išsilaikys suktinukų šiluma. Tiks su bulvėmis, ryžiais.
6.
Jeigu suktinukai bus patiekiami kaip užkandis, jau atvėsę, juos galima sudėti ant bet kokių salotų lapų.
Skanaus.
AUTORIUS: Silvija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital