Tikras uzbekiškas plovas

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Tikras uzbekiškas plovas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapnus, sotus, jaukumą prie šeimos stalo kuriantis plovas, pagal gruzinišką receptą. Tokiam plovui tradiciškai naudojama riebesnė aviena ar veršiena, bet aš dažniausiai Kvapnus, sotus, jaukumą prie šeimos stalo kuriantis plovas, pagal gruzinišką receptą. Tokiam plovui tradiciškai naudojama riebesnė aviena ar veršiena, bet aš dažniausiai naudoju kokybišką kiaulienos sprandinę. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų kiaulienos sprandinės (arba riebesnės jautienos, avienos ar veršienos)
570 mililitrų vandens (verdančio, ryžiams)
275 mililitrai ryžių
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 galva česnako (ar mažiau)
3 šaukštai aliejaus (ar gabalėlio lašinių)
2 šaukšteliai plovo prieskonių mišinio
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti maždaug 3 - 4 cm kubeliais.
2.
Storadugniame puode gerai įkaitinti aliejų. Apkepinti mėsą iš visų pusių, išimti.
3.
Svogūnus smulkiai sukapoti. Apkepinti tuose pačiuose riebaluose, kuriuose kepė mėsa. Kai suminkštės, sudėti atgal mėsą.
4.
Morkas supjaustyti riekelėmis ar plonais šiaudeliais. Sudėti į mėsą ir kepinti apie 10 minučių, kol morkos suminkštės.
5.
Užpilti tiek verdančio vandens, kad apsemtų mėsą, berti prieskonius ir troškinti ant nedidelės kaitros 40-90 minučių, priklausomai nuo pasirinktos mėsos, kol suminkštės. Beveik visas vanduo turi išgaruoti. Troškinimo pabaigoje pasūdyti. Į ištroškintą mėsą dėti nenuvalytą česnaką.
6.
Ryžius 3 - 5 kartus perplauti. Paskirstyti tolygiu sluoksniu ant mėsos. Užpilti verdančiu vandeniu.
7.
Kaitrą padidinti ir kaitinti, kol vanduo užvirs. Tada kaitrą sumažinti ir 10 minučių pavirti ant nedidelės kaitros. Paviršių uždengti apversta lėkšte, o puodą - dangčiu ir palikti troškintis ant minimalios ugnies dar 20 minučių. Išmaišyti ir iš karto patiekti!
Patarimai:
Jeigu parduotuvėje nerandate prieskonių mišinio plovui, juos galite sumaišyti iš saujelės džiovintų raugerškio uogų, po 1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos ir malto kumino.
Jeigu norite daugiau puikių patarimų, kaip paruošti skanutėlį plovą, jų rasite šiame straipsnyje.
Žinoma, pats tikriausias plovas yra ruošiamas specialiame inde kazane, kuris kaitinamas ant laužo. Bet ant viryklės paruoštas jis tikrai bus irgi puikus :)
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Eima
2022-12-27 14:36
Patarimas naudoti ne malta kumina :) ATSAKYTI
As
2022-01-01 11:02
Baikite juokus, tai tikrai ne uzbekiskas plovas, kazkas panasaus, bet toli grazu ne tai. Pasiziurekite yotubei kaip istikro jis gaminamas. Pats ji gaminu ne teko pagyventi ten trejeta metu ir puikiai zinau koks jis istikro turi buti. ATSAKYTI
Tadas
2021-12-15 19:29
Taaaip tikras uzbekiskas plovas is kiaulienos sprandines... tai ir vadinks savo sita marmala rysiu kose su mesa. ATSAKYTI
Greta
2021-12-16 10:07
Juk parašyta "Tokiam plovui tradiciškai naudojama riebesnė aviena ar veršiena, bet aš dažniausiai naudoju kokybišką kiaulienos sprandinę" :) ATSAKYTI
Asta
2020-06-09 22:01
Super receptas. Dar įdėjau buljono ir grybu ir gavosi labai skanu. Seniau visada virdavau ryzius atskirai ir dedavau ketchupo. Šitas receptas nepalyginamai geresnis ATSAKYTI
R.O.
2019-10-25 14:03
Ryžiai matuojami mililitrais???? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital