Tikra žuvienė

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Tikra žuvienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg smulkios žuvies
1-2 svogūnas
petražolės šaknis
1-2 lauro lapai (Lauro lapas)
5-6 žirneliai pipirų
druskos
morkos
bulvės
peletrūnas
bazilikas
300-500 g žuvies filė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Geriausia žuvienė gaunasi iš: а) šviežios, b) upinės, c) smulkios žuvies. Sultiniui galima naudoti ir smulkią jūrinę žuvį. Šia žuvį reikia virti iki visiško suvirimo - skaičiuojant 1 kg žuvies 1-1,5 litrų vandens - po to ją negailestingai išmesti. Gautą viralą perkošti ir pastatyti ant mažos ugnies, įdėjus svogūną, petražolės šaknį, lauro lapus, pipirų žirnelius, druską. Po 20-30 minučių įdėkite supjaustytas šiaudeliais morkas ir bulves, peletrūną ir baziliką (šviežius ar džiovintus). Dar po 5-7 minučių sudėkite žuvies filė gabalus. Čia galite imti menkę, upėtakį, sterką. File virkite kelias minutes. Kuo daugiau ir įvairesni prieskoniai, tuo geresnė žuvienė. Ir filė neturi būti per mažai; po du porcijinius gabalus į kiekvieną lėkštę. Atkirame inde kaštu sultiniu užpilkite kelis šafrano siūlelius ir supilkite į nuo ugnies nuimtą puodą. Žuvienė taps aromatinga ir auksinės spalvos. Įmeskite į puodą gabalą sviesto, leiskite viralui pastovėti 3-4 minutes ir patiekite, užbarstę krapų ir svogūnų laiškų. Klausimas apie tai, ar verta prie žuvienės paduoti degtinę - šaltame, aprasojusiame grafine - yra nusikalstamas pats savaime ir kaip toks nereikalauja atsakymo.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital