Tempuroje kepti traškūs kalmarų žiedai ir daržovės su gaiviu jogurtiniu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tempuroje kepti traškūs kalmarų žiedai ir daržovės su gaiviu jogurtiniu padažu
Tempuroje kepti traškūs kalmarų žiedai ir daržovės su gaiviu jogurtiniu padažu
Tempuroje kepti traškūs kalmarų žiedai ir daržovės su gaiviu jogurtiniu padažu
Tempuroje kepti traškūs kalmarų žiedai ir daržovės su gaiviu jogurtiniu padažu
Autorius apie receptą: Galima rinktis ir kitas daržoves, pavyzdžiui, svogūnų žiedus, kalafiorų žiedynus, baklažanus, smidrus, šparagines pupeles, grybus. Kietesnes daržoves, kaip morkos, Galima rinktis ir kitas daržoves, pavyzdžiui, svogūnų žiedus, kalafiorų žiedynus, baklažanus, smidrus, šparagines pupeles, grybus. Kietesnes daržoves, kaip morkos, saldžiosios ar įprastos bulvės, moliūgas, reikėtų prieš kepant tempuroje šiek tiek apvirti ir atvėsinti. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų kalmarų (šaldytų)
220 mililitrų vandens
150 gramų miltinis mišinys (naudojau "City Taste" "Thailand tempura")
80 gramų brokolių (žiedynų)
40 gramų žirnių (ankščių)
0.5 vieneto cukinijų (pjaustytos griežinėliais)
0.5 vieneto paprikos (pjaustytos juostelėmis)
6 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnis prieskonių žuviai
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
4 šaukštai graikiško jogurto
0.5 vieneto citrinų (reikės nutarkuotos žievelės)
2 šaukštai citrinų sulčių
5 gramai mėtų
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnis persilado prieskonių
Patiekiant:
pagal skonį citrinų (griežinėlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalmarų žiedus atitirpinkite. Jei reikia, šiek tiek nusausinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
2.
Supjaustytas daržoves apibarstykite druska ir pipirais.
3.
Tailandietiško stiliaus tempuros miltinį mišinį sumaišykite su vandeniu iki vientisos tešlos.
4.
Kalmarų žiedus ir daržoves tolygiai apvoliokite kvietiniuose miltuose, tuomet juos merkite į paruoštą tešlą. Tešlos perteklių nuvarvinkite ir virkite puode iki 180 °C temperatūros įkaitintame aliejuje apie 2 min. arba kol gražiai apskrus.
5.
Padažui sumaišykite visus ingredientus.
6.
Kalmarų žiedus bei daržoves patiekite su padažu ir citrinos griežinėliais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital