Tarybiniai čeburėkai su mėsa

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Tarybiniai čeburėkai su mėsa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g kiaulienos
150 g veršienos
2 svogūnai
juodieji ir raudonieji malti pipirai
po žiupsnelį džiovinto raudonėlio ir baziliko
druska
tešlai:
miltai
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Į miltus mušamas kiaušinis. Tešlą maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį. Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda klimpti, toliau tešla minkoma rankomis. Kai tešla gerai susimaišo ir galutinai nustoja lipti prie ranku, ji dedama į maišelį. Maišeli dedame į šalį (jokių šaldytuvų) ir imamės faršo.
Mėsa sumalama mėsmale. Faršas nesmarkiai sumaišomas. Dedame prieskonius, tada dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir gerai viska sumaišome. Imame tešlą, atplėšiame gabaliuką ir kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo — plonu sluoksniu! Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus. Po to čeburekas peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu. Toliau į švarią ir sausą keptuvę įpilama apie 1 cm. augalinio aliejaus (geriau šviežio nerafinuoto saulėgrąžų), statome ją ant didelės ugnies ir laukiama kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kai tik viena pusė pagelsta - apverčiam. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus. Skanaus.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
qqq
2022-02-05 18:32
kokie čia ėeburekai,bandos kažkokios,turbėt nėra valgę tikrų šeburėkų,kad kuria tokius receptus,tikro recepto neradau visame internete,tešla,kieta,netrapi,šeburekinės turbūt slepia tikrą receptą ATSAKYTI
xxx
2021-11-23 13:25
ko gero niekas nežino tikrų tarybinių čeburekų recepto,o tie kas juos kepdavo nenori išduoti,mėsos skonį galima galima nureguliuoti,o tešla nesigauna tokia purslota ir minkšta ir trapi,Kliapėdoje yra čeburekinė,kur skanūs čebirėkai,bet kaip tokią tešlą padaryti namuose,o šia reklamuojami tai jokio apetito nekelia ATSAKYTI
qqq
2020-06-02 18:14
turbūt nesate valgę čeburekų,čia jokie ne tarybiniai,kiaušinis kietina,čia labiau panašu į biliašus ATSAKYTI
Alija
2020-04-08 15:05
Kiek porciju gaunasi? ATSAKYTI
Goda
2016-11-17 12:19
Faršas tinka bet koks mėgiamas, o kas dėl miltų - dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Tešlą padarome tokią, kad galėtume kočioti. Labai skanūs čeburėkai ATSAKYTI
irena
2015-04-02 22:45
viskas ok,bet vietoj paprasto vandens ipilkite gazuoto mineralinio vandens. Geriausia Vytautas ar Birute. jokio kiausinio i tesla,tik miltai ir mineralinis. Net druskos nereikia.Isminkome ir kepame. Mesa plikau su siltu pienu ATSAKYTI
Monika
2014-05-27 16:14
Ar butinai reikia versienos, ar tinka kiaulienos farsas? ATSAKYTI
Mantė
2013-02-06 14:15
o tai kiek čia maždaug reikia miltų ant akies? ATSAKYTI
Stella
2011-01-08 00:25
as tai tesla su kefyru darau ir farsui prieskoniai pagal skoni ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital