Tartos su pienišku šokoladu ir migdolų kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Tartos su pienišku šokoladu ir migdolų kremu
Tartos su pienišku šokoladu ir migdolų kremu
Tartos su pienišku šokoladu ir migdolų kremu
Tartos su pienišku šokoladu ir migdolų kremu
Autorius apie receptą: Tartos - mano tikroji meilė. Tas saldus, sviestinis pagrindas, kuris taip skaniai paguldo į save nepaprastą įdarą ir valgant viskas susilieja į tobulą skonių harmoniją... Tartos - mano tikroji meilė. Tas saldus, sviestinis pagrindas, kuris taip skaniai paguldo į save nepaprastą įdarą ir valgant viskas susilieja į tobulą skonių harmoniją... Nesvarbu su kuo, bet jų norisi dar ir dar. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų miltų
150 gramų sviesto
90 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
30 gramų migdolų miltų
2 gramai druskos
Migdolų kremui:
1 vienetas kiaušinių
40 gramų sviesto
40 gramų cukraus
40 gramų migdolų miltų
40 gramų grietinėlės, 35% riebumo
Ganašui:
240 gramų pieniško šokolado
150 gramų pieno
50 gramų juodojo šokolado
20 gramų kavos pupelių
Kremui:
150 gramų maskarponės sūrio
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame tartas: į dubenį suberiame cukraus pudrą, maltus migdolus ir sudedame gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą.
2.
Naudojant elektrinį plaktuvą, virtuvės kombainą (antgalis K) ar tiesiog šaukštu išsukame šiuos ingredientus, kad jie susjungtų. Nereikia, kad sviestas taptų purus.
3.
Įmušame kiaušinį ir suberiame druską. Maišome, kol kiaušinis visiškai įsimaišys į sviestą. Pamažu suberiame miltus.
4.
Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame mažiausiai keletui valandų šaldytuve, kol tešla sustings. Geriausia tešlą pasigaminti iš vakaro, kad nereikėtų laukti.
5.
Kai tešla sustingsta, ją iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 1.5 - 2 mm storio.
6.
Išpjauname kiek didesnius apskritimus nei tartos formos ir įnešame atsargiai tešlą į formą, nupjaustant likusią tešlą. Subadome šakute ir dedame į šaldytuvą 20 minučių.
7.
Išimame, į kiekvieną tartą įklojame kepimo popieriaus ir pripildome jas ryžiais.
8.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje 10 minučių su ryžiais, po to juos išimame ir kepame dar 5 minutes.
9.
Ištraukiame, pripildome migdolų kremu (žr. žemiau) ir baigiame kepti tartas.
10.
Migdolų kremui kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Suberiame maltus migdolus ir gerai išmaišome.
11.
Įmušame kiaušinį. Galiausiai supilame grietinėlę. Labai gerai išmaišome. Pripildome dalinai iškeptas tartas 1/3 jų tūrio.
12.
Kepame 180 C dar 15 - 20 minučių, kol kremas pakyla ir įgauna rusvą spalvą. Išimame ir paliekame atvėsti.
13.
Ruošiame ganašą: užviriname pieną. Įdedame kavos pupeles, uždengiame ir paliekame 30 min., kad įsigertų aromatai.
14.
Nukošiame ir vėl užviriname pieną.
15.
Karštą pieną supilame ant smulkiai supjaustyto šokolado. Gerai išmaišome, kad ganašas taptų vientisas ir blizgus.
16.
Pripildome atvėsintas tartas. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
17.
Ruošiame mascarpone kremą: išplakame iki standžių putų grietinėlę su vanile. Įmaišome maskarponės sūrį. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
18.
Pamirkant karštame vandenyje šaukštą, suformuojame gražias quenelle (atitikmens, kaip jas pavadinti nežinau).
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis