Tartas su pistou padažu/sūrio kremu ir glazūruotais pomidorais

AUTORIUS:
Čiop Čiop
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tartas su pistou padažu/sūrio kremu  ir glazūruotais pomidorais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 porcijoms
300g sluoksniuotos tešlos
1kg vyšninių pomidoriukų
1 kiaušinio trynis
1v. š. cukraus pudros
3 šakelių bazilikų, šviežių
3 šakelių  čiobrelių, šviežių
Druskos, pipirų
Sūrio kremui
100g kieto sūrio (parmezanas, džiugas)
200g tepamo  (lietuviško varškės) sūrio, šviežio
2 v. š. grietinės
Pistou padažui
1 puokštės  baziliko, šviežio
30 g kedro riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
50g kieto sūrio (parmezanas, džiugas)
2 skiltelių česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg.šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą (skardą) ir kiaušinio plakiniu patepti tešlą. Kepti iki 210 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Sūrio kremas

Sutarkuotą kietą sūrį  sumaišyti jsu tepamu grietine bei sūriu. Pagardinti druska ir pipirais.
 

Pistou padažas

Česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių, o sūrį sutarkuoti. Smulkintuvo pagalba sutrinti baziliko lapelius, riešutus ir aliejų, česnaką, sūrį iki vienalytės masės. Pagardinti druska ir pipirais.

Vyšninius pomidoriukus  nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei šviežias  čiobrelio šakeles. Kepti  2 minutes, vartant medine mentele (svarbu neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė). Paskaninti druska bei pipirais.

Iškeptą tešlos lakštą patepti pistou padažu arba sūrio kremu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra. Nustatyti grill funkciją ir kepti orkaitėje 5 minutes.

Iškepusią tartą papuošti šviežio baziliko lapeliais.

Skanaus!  

AUTORIUS: Čiop Čiop
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital