Tartaletė su riešutais, karamele ir šokoladu

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Tartaletė su riešutais, karamele ir šokoladu
Tartaletė su riešutais, karamele ir šokoladu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų (naudojau „Kauno grūdų“ „Ekstra“)
125 gramai sviesto (šaltas)
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų rudojo cukraus
150 gramų šokolado (juodojo arba pieninio)
120 gramų lazdyno riešutų (arba migdolų, graikinių, anakardžių)
100 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilino cukraus su natūralia vanile
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai visus ingredientus išmaišykite virtuviniu kombainu ir suminkykite tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Tada iškočiokite ir įklokite į kepimo skardą arba išlipdykite skardos dugną ir sieneles tešla. Vėl padėkite tešlą į šaldytuvą 30 min. Tešlą ant skardos dugno pabadykite šakute, kad kepant išeitų garai ir neiškiltų „pagalvių“. Kepkite 25–30 min. 180 °C orkaitėje.
2.
Įdarui riešutus paskleiskite ant iškepto krepšelio skardoje.
3.
Cukrų, sviestą, pusę grietinėlės ir vanilinį cukrų maišydami kaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros 4–5 min. arba kol ims burbuliuoti ir tirštėti. Nukelkite keptuvę nuo viryklės. Kai karamelė atvės, supilkite ant riešutų iškeptame krepšelyje ir palikite sustingti (galima padėti 20 min. į šaldytuvą).
4.
Susmulkintą šokoladą su likusia grietinėle ištirpinkite inde virš karšto vandens garų ir užpilkite ant karamelės ir riešutų, išlyginkite mentele. Palikite pyragą atvėsti ir tada dėkite į šaldytuvą 1–2 val.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Atradeja
2021-11-15 12:42
Recepta atradau pries menesi. Coa yra metu atradimas!! Jau gaminau is viso 7 tokias tartaletes. Skonis nerealus! Visi, kas ragavo labai gyre. P.s. mes isrinkom net pavadinima siai tartaletei: “Diabetas”. Bet ji yra nereali! ❤️ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital