Tartaletė su braškėmis ir migdolais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Tartaletė su braškėmis ir migdolais
Autorius apie receptą: Braškių sezonas jau į pabaigą, o tai atšvęsti geriausia su šia nerealia tartalete. Tik pasižiūrėkite, kokia ji graži! Na, o viduje rasite sviestinį, trapų pagrindą, Braškių sezonas jau į pabaigą, o tai atšvęsti geriausia su šia nerealia tartalete. Tik pasižiūrėkite, kokia ji graži! Na, o viduje rasite sviestinį, trapų pagrindą, migdolų frangipane sluoksnį, braškiu confit, braškinį kremą bei veidrodinę glazūrą. Švelni, subtiliai saldi ir abejingų nepaliksianti!

(...daugiau) Banga, Wavy kitchen
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
250 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
90 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
30 gramų maltų migdolų
1 vienetas citrinų (smulkiai tarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
1 sluoksnis:
120 gramų cukraus
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
110 gramų maltų migdolų
1 vienetas citrinų (smulkiai tarkuotos žievelės)
2 vienetai kiaušinių (90 gramų)
0.5 šaukštelio druskos
2 sluoksnis:
200 gramų braškių (šviežių arba šaldytų)
60 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės esencijos)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
0.5 vieneto citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
5 gramai želatinos lapelių
pagal poreikį vandens
Kremui:
250 gramų braškių
100 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių)
135 gramai graikiško jogurto
270 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba 36%)
7 gramai želatinos lapelių
Glajui:
2 lapeliai želatinos lapelių
42 gramai vandens
34 gramai cukraus
67 gramai kondensuoto pieno, saldinto
67 gramai balto šokolado
pagal poreikį maistinių dažų (rožinių)
Papuošimui:
250 gramų braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasigaminkite braškių kremą. Į dubenėlį sudėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu – palikite išbrinkti. Į nedidelį puodą suberkite braškes, cukrų, supilkite citrinos sultis. Leiskite masei užvirti. Tuomet sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kartas nuo karto pamaišant, lėtai virkite su uždengtu dangčiu 10 minučių.
2.
Išvirusias braškes pertrinkite per sietelį. Sudėkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite. Leiskite kremui pravėsti iki kambario temperatūros (apie 23 laipsnių).
3.
Kol kremas vėsta, išplakite grietinėlę iki standumo. Braškinį kremą įmaišykite į graikinį jogurtą. Per kelis kartus į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę.
4.
Į apvalią silikoninę formą sudėkite kremą. Ją perkelkite į šaldymo kamerą. Šaldykite bent 4-5 valandas, o geriausia – per naktį.
5.
Pirmiausia pasigaminkite tartaletės pagrindą. Į dubenį suberkite miltus, cukraus pudrą, druską, maltas pistacijas ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską išmaišykite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir rankomis įtrinkite sviestą į sausų ingredientų mišinį, kol gausite birią konsistenciją. Tuomet supilkite šiek tiek paplaktą kiaušinį ir išminkykite iki vientisos, minkštos tešlos.
6.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
7.
Kepimo popieriaus lakštą lengvai pabarstykite miltais. Išimkite atvėsusią tešlą. Jos viršų pabarstykite miltais ir iškočiokite 2 milimetrų storio lakštą. Tešlą įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
8.
Kol tešla šąla, pasiruoškite pistacijų frangipane. Iki purumo elektriniu plaktuvu išplakite sviestą. Tuomet suberkite maltas pistacijas, druską, cukrų ir sudėkite tarkuotą citrinos žievelę. Išplakite iki vientisos masės. Galiausiai supilkite paplaktus kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.
9.
Iš šaldymo kameros išimkite tešlą. Išpjaukite 18-20 centimetrų skersmens apskritimą (priklauso nuo to, kokio dydžio tartaletės žiedą naudojate). Iš likusios tešlos išpjaukite juosteles, iš kurių suformuosite tartaletės šonus. Nepamirškite šonų prispausti prie pagrindo, kad neliktų tarpų. Grąžinkite tartaletės pagrindą į šaldiklį 10 minučių
10.
Į atšaldytos tartaletės pagrindą sudėkite pistacijų frangipane ir mentele išlyginkite viršų.
11.
Tartaletę kepkite 170-175 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 20-25 minutes. Iškepusiai tartaletei leiskite pilnai atvėsti.
12.
Kol tartaletė vėsta, pasigaminkite braškių konfit. Į dubenėlį sudėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu – palikite išbrinkti. Į nedidelį puodą suberkite braškes, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis ir sudėkite citrinos žievelę. Leiskite masei užvirti. Tuomet sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kartas nuo karto pamaišant, lėtai virkite su uždengtu dangčiu 10 minučių. Nuimkite dangtį ir toliau virkite 8-10 minučių kartas nuo karto pamaišant. Suminkštėjus uogoms, jas suspauskite mentele tam, kad neliktų pilnų uogų.
13.
Išvirusį braškių konfit pertrinkite per sietelį. Sudėkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite.
14.
Braškių konfit pasiekus kambario temperatūrą, paskleiskite ją ant iškeptos tartaletės ir įdėkite į šaldytuvą.
15.
Pasiruoškite veidrodinę glazūrą. Želatiną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite želatiną išbrinkti. Jei naudojate ne baltojo šokolado lašelius, pirmiausia peiliu smulkiai supjaustykite baltąjį šokoladą. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, kondensuotą pieną, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros iki masė užvirs.
16.
Masei užvirus iš karto nuimkite ją nuo kaitros ir, sudėjus išbrinkitą želatiną, išmaišykite. Gautą masę iš karto supilkite ant susmulkinto baltojo šokolado ir palikite kelioms minutėms pastovėti, kad baltasis šokoladas aptirptų.
17.
Baltajam šokoladui aptirpus, atsargiai silikonine mentele išmaišykite veidrodinę glazūrą iki vientisos masės. Nemaišykite greitai ir stipriai tam, kad nesusidarytų oro burbuliukų. Palikite veidrodinę glazūrą atvėsti. Kai veidrodinė glazūra pasiekia 38 laipsnius šilumos – atsargiai įmaišykite keletą lašų maistinių dažų. Palikite atvėsti iki 35 laipsnių šilumos – būtent tokios temperatūros naudosite veidrodinę glazūrą.
18.
Kol veidrodinė glazūra baigia vėsti, iš šaldymo kameros ištraukite silikoninę formą su kremu ir atsargiai išimkite jį iš silikoninės formos. Sušaldytą kremą perkelkite ant kepimo grotelių, o jas perkelkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Arba ant stalviršio patieskite didelį lakštą kepimo popieriaus, į jo centrą padėkite platesnę stiklinę arba apverstą lėkštę ir ant jos uždėkite tortą.
19.
Veidrodinei glazūrai pasiekus 35 laipsnius šilumos, apliekite ja kremą. Liekite tik į kremo centrą – glazūra nubėgs ir į kremo kraštus. Jei tortą dėjote ant kepimo grotelių, lengvai jas papurtykite. Konditerine mentele atsargiai nuimkite kremą ir perkelkite ant paruoštos tartaletės. Tartaletę įdėkite į šaldytuvą keletui valandų tam, kad atšiltų.
20.
Tartaletės dekoravimas. Braškes nuplaukite ir nupjaukite viršunes. Braškes išdėliokite aplink tartaletę taip, kaip nuotraukoje.
21.
Iki patiekimo tartaletę laikykite šaldytuve!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Elinga
2022-08-17 09:32
Rašo pasigaminti pistacijų frangipane, nors produktų sąraše tų pistacijų net nerasta... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital