Tarkuotų cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Cukinijų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiama ir labai skani cukinijų mišrainė žiemai - ji kremiškos tekstūros, todėl labai tinka ir kaip užtepėlė! Šiai mišrainei puikiai tinka didelės Nesudėtingai paruošiama ir labai skani cukinijų mišrainė žiemai - ji kremiškos tekstūros, todėl labai tinka ir kaip užtepėlė! Šiai mišrainei puikiai tinka didelės cukinijos! Receptą senokai radau Youtube ir nuo to laiko kasmet taip ruošiu cukinijas. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai cukinijų (svoris jau išvalytų)
4 vienetai paprikos (vidutinio dydžio, naudojau raudoną)
250 mililitrų vandens
250 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
200 gramų pomidorų pastos
100 gramų česnako
100 mililitrų acto 9%
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupti cukinijas, išimti sėklas. Minkštimą sutarkuoti stambia tarka.
2.
Paprikas išvalyti nuo sėklų. Supjaustyti kuo plonesnėmis juostelėmis.
3.
Česnaką išspausti spaustuku.
4.
Į puodą pilti vandenį, aliejų, berti cukrų, druską, dėti česnaką, paprikos miltelius, smulkintą papriką, pomidorų pastą. Labai gerai išmaišyti.
5.
Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Tuomet sudėti cukiniją. Išmaišyti ir palaukti, kol dar užvirs. Kai masė pakartotinai užvirs, uždengti, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 40 minučių. Troškinant periodiškai pamaišyti, kad neprisviltų.
6.
Supilti 2/3 acto, išmaišyti ir dar kartą užvirinti. Paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu norisi rūgščiau ar sūriau, pridėkite dar druskos arba papildomai šiek tiek acto ar pomidorų pastos. Žinoma, mišrainei stovint stiklainiuose skoniai pasiskirstys tolygiau, tačiau gamindami konservus visada atsižvelkite ir į savo skonį. Pavirti 3 - 5 minutes.
7.
Dar karštą mišrainę sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti, šiltai apkloti ir palikti, kol visiškai atvės. Saugoti vėsiai.
Patarimai:
Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug 2.5 - 3 litrus mišrainės.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gitana
2019-09-03 08:44
Ar galima pomidorų pasta keisti pomidorų tyre? ATSAKYTI
Jadvyga
2019-09-03 11:45
Galima, bet jos reikės daugiau, nes ji mažiau konsentruota nei pomidorų pasta, tyrės reikėtų apie 500 g (ar net daugiau) ir nepamaišys šiek tiek daugiau acto :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital