Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.
Bulves sutarkuoti su 1 baltu svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.
Kepti apie 20 min, kol tik "susiims", bet dar bus nepilnai iškepęs plokštainis.
Taukuose, kitokiuose riebaluose, apkepti raudonus svogūnus, po to suberti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (ketverių pipirų malūnėlis), įberti smulkintų bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant, troškinti apie 10 min.
Išimti plokštainį ir patikrinti ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peiliu, padėjus skardą ant drėgno skuduro.
Tuomet ant plokštainio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15-20 min., kol apskrus.
Formuoti triušį.
Užpilti sviesto - grietinės padažu su šviežiomis petražolėmis.
Papuošti saliero lapais.