Taquitos su plėšyta vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Taquitos su plėšyta vištiena
Autorius apie receptą: Leiskite jus supažindinti su Taquitos. Tai į suktinukus susukti takai (tacos), kurie gali būti įdaryti pačiais įvairiausiais įdarais, tuomet susukami ir apkepami aliejuje arba Leiskite jus supažindinti su Taquitos. Tai į suktinukus susukti takai (tacos), kurie gali būti įdaryti pačiais įvairiausiais įdarais, tuomet susukami ir apkepami aliejuje arba orkaitėje, kad būtų traškūs, o tuomet jau ant viršaus rikiuojasi spalvingi papildomo skonio suteikiantys priedai. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų fetos sūrio
2 vienetai pomidorų
1 vienetas aitriosios paprikos
240 gramų tortilijos su morkomis (naudojome Santa Maria)
pagal skonį aitriųjų paprikų majonezas (naudojome Santa Maria)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį kalendros (šviežios)
Įdarui:
400 gramų vištienos filė
100 gramų juodų pupelių
100 gramų kreminio sūrio
100 gramų sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai tako prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria su aitriosiomis paprikomis)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis aitriųjų paprikų padažo (aštraus, naudojome Santa Maria)
Padažui:
2 vienetai avokadų
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (išspaustų sulčių)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas graikiško jogurto
pagal skonį kalendros (šviežios)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepame vištieną: vištieną sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę ir kepame dar 15 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet suplėšome dviejų šakučių pagalba.
2.
Dubenyje sumaišome plėšytą vištieną su pupelėmis, kreminiu sūriu, tarkuotu sūriu ir aitriųjų paprikų padažu.
3.
Ant kiekvienos tortilijos dedame po 2 šaukštus įdaro ir tvirtai susukame į suktinuką.
4.
Tortilijų suktinukus dedame į kepimo formą taip, kad per daug nesiliestų tarpusavyje, aptepame aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 12 minučių, kol krašteliai gražiai paruduoja.
5.
Ruošiame gvakamolę: į dubenį dedame avokadus, graikišką jogurtą, įspaudžiame žaliosios citrinos sultis, įtarkuojame česnaką, beriame smulkintą kalendrą, druskos ir pipirų. Viską sutriname šakute iki vientisos masės.
6.
Apskrudusius suktinukus dedame į lėkštę, apšlakstome aitriųjų paprikų majonezu, pabarstome smulkintais pomidorais ir kalendra, aitriosios paprikos griežinėliais ir feta.
7.
Patiekiame su žaliųjų citrinų ketvirčiais ir gvakamole šalia.
Patarimai:
Jei liko nesuvalgytų tortilijų, pakuotę sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – tortilijos išliks šviežios dar kelias dienas. Galėsite bet kada pasigaminti kesadilijų arba kitą mėgstamą patiekalą iš tortilijų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital