Takai su kalakutienos faršu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Takai su kalakutienos faršu
Takai su kalakutienos faršu
Takai su kalakutienos faršu
Autorius apie receptą: Takus dažniausiai gaminu tada, kai neturiu daug laiko sukiotis virtuvėje ir tuomet, kai norisi greitos ir neapsunkinančios vakarienės. Takai taip pat puikūs ir tuo, jog juos lengva Takus dažniausiai gaminu tada, kai neturiu daug laiko sukiotis virtuvėje ir tuomet, kai norisi greitos ir neapsunkinančios vakarienės. Takai taip pat puikūs ir tuo, jog juos lengva paruošti, o pagardinti tinka įvairiausios daržovės ir padažai. Be to, vietoje kalakutienos galima naudoti vištienos, kiaulienos ar jautienos faršą, ar kelių faršų mišinį. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
12 vienetų tortilijų (mažų)
450 gramų maltos kalakutienos
200 gramų konservuotų pomidorų (trintų, be odelių ir sėklyčių)
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių
3/4 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1/3 šaukštelio malto kumino
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
Patiekiant:
2 saujos salotų (susmulkintų)
1 vienetas agurkų (vidutinio dydžio, supjaustytų)
šiek tiek padažo (mėgstamo arba grietinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame svogūną, supjaustome plonais šiaudeliais.
2.
Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname sviestą ir aliejų. Sudedame svogūną, kepiname, kol šis suminkštėja. Tada sudedame faršą, gerai išmaišome, kad faršas nesukeptų į didelius gabalėlius. Suberiame visus prieskonius ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, vis pamaišome. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir troškiname ant silpnesnės ugnies 10-15 min, kol beveik nelieka skysčio.
3.
Tortilijas pašildome švarioje keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje.
4.
Ant kiekvienos tortilijos dedame po šiek tiek kalakutienos faršo, uždedame salotų, po kelis gabalėlius agurko ir užpilame mėgstamu padažu ar grietine. Takus galite pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital