Tailandietiška sriuba su kalmarais

AUTORIUS:
Violeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Autorius apie receptą: Noriu pasidalinti receptu, kuris puikiai tinka pietums tiek pirmą, tiek antrą Velykų dieną - tailandietiška sriuba su kalmarais. Labai lengva paruošti, bet turėsite labai skanų Noriu pasidalinti receptu, kuris puikiai tinka pietums tiek pirmą, tiek antrą Velykų dieną - tailandietiška sriuba su kalmarais. Labai lengva paruošti, bet turėsite labai skanų ir sotų patiekalą. Sriuba išverda labai greitai, todėl neužtrūksite gamindami. (...daugiau) Violeta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai kalmarų
250 gramų kokosų pieno
250 mililitrų vandens
150 gramų rudųjų pievagrybių
2 vienetai svogūnų
50 gramų kalendros (smulkintos)
1 vienetas žaliųjų citrinų
40 gramų aitriųjų paprikų padažo
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai kepimo aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
1. Nuplautus ir paruoštus (esant reikalui, atšildytus) kalmarus perpjauname pusiau ir sudėjus odele į viršų, kiekvieną puselę įpjauname su peiliu išilgai bei skersai taip, kad išeitų 5x5 mm „gardelė“. Įpjovimų gylis – keli milimetrai, bet ne daugiau, kaip pusė kalmaro storio. Įpjovus puseles, jas supjaustome išilgai 2-3 cm pločio juostelėmis.
2.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupame ir smulkiai supjaustome. Kiekvieną pievagrybį padaliname į keturias dalis, o po to supjaustome riekelėmis.
3.
Gerai įkaitiname puodą (ne mažesni, kaip 1.5 litro talpos), įpilame į jį 2 šaukštus kepimo aliejaus. Į puodą suberiame svogūnus bei česnakus. Daržoves kepame ant vidutinės kaitros 4 min, dažnai pamaišydami. Į apkeptus svogūnus ir česnakus pilame aitriųjų paprikų padažą, 250 ml vandens bei kokosų pieną, suberiame prieskonius. Gerai išmaišius, verdame 4-5 min. Sudedame pievagrybius, kalmarų juosteles bei pagardiname viską druska. Užvirus mišiniui iš naujo, sumažiname kaitrą ir verdame 5 min.
4.
Žaliąją citriną perpjauname pusiau, iš vienos dalies išspaudžiame sultis, kitą supjaustome riekelėmis.
5.
Nuėmę puodą nuo kaitros, į sriubą pilame citrinų sultis ir gerai viską išmaišome.
6.
Sriubą patiekiame gilesnėse lėkštėse. Pabarstome pagal skonį smulkinta kalendra bei įdedame 1-2 skilteles citrinos.
AUTORIUS: Violeta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital