Tešlai vandenį, mieles, cukrų ir druską sumaišyti didokame dubenyje, suberti 0,5 stiklinės miltų ir gerai išmaišyti.
Mielių ir miltų mišinį apibarstyti dar kokiais 2 šaukštais miltų, dubenį uždengti rankšluostėliu ir palikti kokiai 15 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.
Į išputojusį mielių ir miltų mišinį sudėti likusius miltus ir aliejų, užminkyti tešlą.
Kai tešla nebelips prie rankų, bus vientisa ir elastinga, dėti ją į aliejumi išteptą dubenį, vėl uždengti rankšluostėliu ir palikti kambario temperatūroje 1–2 valandoms, kad pakiltų.
Įdarui svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, suberti svogūnus, lauro lapą ir 0,5 šaukšto smulkintų čiobrelių, šiek tiek druskos ir negailint maltų juodųjų pipirų.
Kepti maždaug 20 minučių, laikas nuo laiko pamaišant, kol svogūnai įgaus sodrią auksinę spalvą.
Plačią ir žemą kepimo skardą patepti trupučiu aliejaus, apibarstyti miltais, ir, apvertus, iškratyti neprilipusius miltus
Iškilusią tešlą iškočioti ant sauso pamiltuoto paviršiaus ir perkelti į paruoštą kepimo skardą.
Keptų svogūnų įdarą paskirstyti ant iškočioto picos pado, išdėlioti ančiuvių filė ir apibarstyti pasmulkintomis alyvuogėmis.
Kepti 260 laipsnių pagal Celsijų (500 laipsnių pagal Farengeitą) temperatūroje ant žemiausios orkaitės lentynos.
Iškeptą picą traukti iš orkaitės ir dar karštą apibarstyti likusiais čiobreliais.
Pica skani ir karšta, ir atvėsusi.
Skanaus.