Svogūnų ir apelsinų pagardas žiemai - nuostabiai skanu prie paukštienos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Svogūnų ir apelsinų pagardas - padažas žiemai
Autorius apie receptą: Šis džemas puikiai tinka prie paukštienos kepenėlių paštetų, keptų paukščių. Be to tai puiki šventinė dovana visiems gurmanams. Šis džemas puikiai tinka prie paukštienos kepenėlių paštetų, keptų paukščių. Be to tai puiki šventinė dovana visiems gurmanams. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas svogūnų
300 gramų apelsinų
120 gramų cukraus
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vyno acto
5 skiltelės česnako
2 šaukšteliai apelsino žievelės (tarkuotos)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką smulkiai sukapokite. Apelsinus nulupkite ir sumalkite mėsmale arba virtuvės kombainu.
2.
Storadugniame puode ant alyvuogių aliejaus ir lydyto sviesto mišinio apkepkite pjaustytus svogūnus ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs, supilkite sumaltus apelsinus. Suberkite cukrų, druską ir apelsinų žieveles. Viską virkite dar apie 20 min. arba tol, kol svogūnų žiedai nebebus ryškių kontūrų.
3.
Tada supilkite vyno actą ir dar kelias minutes pavirkite.
4.
Karštą pagardą supilstykite į sterillius stiklainius. Uždarykite taip pat steriliai išvalytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital