Švilpikai su grietinės padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Švilpikai su grietinės padažu
Švilpikai su grietinės padažu
Švilpikai su grietinės padažu
Autorius apie receptą: Švilpikai arba ką padaryti iš likusių virtų bulvių ar jų košės. Prisipažinsiu, švilpikus aš labai mėgstu... pusryčiams. Kai kas net iš manęs juokiasi, kad daugelį Švilpikai arba ką padaryti iš likusių virtų bulvių ar jų košės. Prisipažinsiu, švilpikus aš labai mėgstu... pusryčiams. Kai kas net iš manęs juokiasi, kad daugelį patiekalų kuriuos žmonės valgo pietums ar vakarienei aš kertu per pusryčius. Juk gerai papusryčiavęs gali visą dieną ramiai darbus dirbti. Bet aš nesiūlau jums taip elgtis. Galite švilpikais mėgautis per pietus ar vakarienę. Ypač jie juos pateiksite su grybų ar šoninės (kumpio) padažu. Švilpikai tiks ir prie mėsos kepsnio vietoje įprastų bulvių. Kaip jau supratote iš pirmojo sakinio, aš naudoju likusias iš vakaro virtas bulves ar bulvių košę. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų bulvių (virtų arba bulvių košės)
80 gramų miltų (+dar trupučio kočiojimui)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sugrūskite įberkite druskos ir kiaušinį. Viską gerai išmakaluokite šakute. Suberkite miltus ir juos taip pat išmaišykite šakute. Labai gerai ir svarbiausia ilgai makaluoti miltų negalima. Geriau jau berkite ant stalo viską daugiau- mažiau išmaišę. Mat ilgiau maišant ar minkant masė pasidarys gliti, limpanti prie rankų.
2.
Padarykite ritinėlį. Pradžioje tik formuokite jį, o po to pasibarstę miltais stalą užbaikite formuoti. Bet svarbiausia nepadauginkite miltų kočiojant. Geriau jau jų mažiau, kad masė būtų minkšta. Ritinėlį supjaustykite 2 cm. gabaliukais. Ir juos pavartykite miltuose lengvai paspausdami iki 1 cm. storio.
3.
Švilpikus dėkite į įkaitintą su lydytu sviestu ar aliejumi keptuvę ir kepkite vis apvesdami kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa atskirame inde ištirpdykite sviestą, Kai jis ištirps sudėkite grietinę ir įberkite truputį druskos. Leiskite grietinei užvirti (jei jūsų grietinė riebi). Jei naudojate liesą grietinę- tik pašildykite jos neužvirinę.
4.
Jei švilpikus gaminsite iš didesnio kiekio bulvių, kepkite juos orkaitėje didelėje nepridegančioje kepimo formoje arba ant gerai sviestu ištepto kepimo popieriaus 200 C temperatūroje apie 10 min. kol gražiai iškils ir pagels. Jei reikia kepdami juos apverskite.
5.
Jei mėgstate įvairias žoleles švilpikų masę galite paskaninti čiobreliais arba trupučiu rozmarino, šviežiais smulkintais krapais ar petražolėmis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital