Švilpikai

AUTORIUS:
Raimonda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 119)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 119)
Švilpikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 vienetų bulvių
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
Padažui:
80 gramų sviesto
3 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus bulvėms suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis. Volelis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais.
2.
Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paruduoja, apie 15 - 20 minučių.
3.
Iškepusius galima 10—12 minučių patroškinti su sviestu ir grietine. Galima valgyti su pertrintos varškės padažu.
AUTORIUS: Raimonda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
rasva
2014-04-14 21:31
Mano mociute gamino is bulviu virtu su lupena. Isvirdavo, lupenas nulupdavo, ir sutrindavo su kocelu. Trinti jas sunku, nes bulviu kose lb klijuojasi, klampi. Tada kiausiniai, druska, miltu. Kepdavo tuos paplotelius duonkepej krosnyje, skardoje tarp zariju. Padazui tp sviestas su grietine, mirkydavom. Budavo lb skanu ir vadinom tuos "svilpikus" kokorais. Kokoru vidus budavo lb svelnus, o isore traski su plutele. ATSAKYTI
Teja
2017-03-09 18:29
Dar darydavo kokorius su morkomis-skanumelis! ATSAKYTI
laura
2012-02-02 09:07
labai skanu, saunus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital