Šviežių bulvių ir cukinijų plokštainis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šviežių bulvių ir cukinijų plokštainis
Autorius apie receptą: Plokštainį visada tarkuoju rankomis, smulkia tarka ("morkine") ir jeigu turiu, būtinai įmaišau tarkuotos cukinijos... plokštainis tampa lengvesnis, puresnis. Plokštainį visada tarkuoju rankomis, smulkia tarka ("morkine") ir jeigu turiu, būtinai įmaišau tarkuotos cukinijos... plokštainis tampa lengvesnis, puresnis. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
300 gramų cukinijų
1 vienetas svogūnų
20 gramų sviesto
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
1 lapelis lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną smulkiai supjaustau.
2.
Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpinu sviestą, kepinu svogūnus, kol suminkštėja, bet kad neapskrustų. Karu kepinu lauro lapelį.
3.
Kol svogūnai, kepa smulkia tarka sutarkuoju bulves, cukiniją, įmušu kiaušinį, beriu druskos, pipirų ir gerai išmaišau.
4.
Į svogūnus pilu pieną, padidinu kaitrą ir užvirinu. Išimu lauro lapelį (nekepu plokštainyje, nes man asmeniškai nepatinka taip) ir karštą pieną pilu į bulvių ir cukinijų masę. Išmaišau.
5.
Bulvių - cukinijų masę pilu į sviestu išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą (galima tepti riebalai arba ištiesti kepimo popieriumi).
6.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5 val., priklausomai nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudoju.
7.
Valgėme su kepintų lašinukų, svogūnų, pievagrybių, grietinės, pieno padažu.
Patarimai:
Naudojant jauną cukiniją, ją galima tarkuoti visą, jei naudosite didesnę - nulupkite ir išpjaukite sėklas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital