Šviežių baravykų salotos

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šviežių baravykų salotos
Šviežių baravykų salotos
Autorius apie receptą: Akimirksniu paruošiamos baravykų salotos - labai gardžios ir rudeniškos. Tiesa, keisti kitais grybais nepavyks, šios salotos ruošiamos tik su baravykais. Akimirksniu paruošiamos baravykų salotos - labai gardžios ir rudeniškos. Tiesa, keisti kitais grybais nepavyks, šios salotos ruošiamos tik su baravykais. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų baravykų (šviežių)
20 gramų citrinų
100 gramų šalotinių svogūnų (arba rausvųjų svogūnų)
200 gramų cukinijų
200 gramų bulvių (virtų su lupena)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
20 gramų krapų
pagal skonį sviesto
pagal skonį balzaminis padažas
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijos supjaustomos gražiomis juostelėmis, svogūnas - griežinėliais.
2.
Daržovės sudedamos į dubenį, užpilamos alyvuogių aliejumi (puse recepto kiekio) ir citrinos sultimis. Gerai išmaišoma.
3.
Grybai gerai nuvalomi ir supjaustomi plonais griežinėliais. Ant jų užpilamas likęs aliejus, pagardinama druska ir išmaišoma su daržovėmis.
4.
Virtos bulvės perpjaunamos pusiau ir apkepinamos keptuvėje ant šiek tiek sviesto iki gražiai apskrunda. Tuomet jos pasūdomis, pagardinamos pipirais ir ant lėkštės suspaudžiamos į košę (būtinai kol bulvės dar šiltos).
5.
Susmulkinami krapai, jais pabarstomos daržovės.
6.
Ant bulvių viršaus dedamos cukinijų, svogūnų ir baravykų salotos.
7.
Patiekdamas salotas aš jas apšlaksčiau šiuo balzaminiu grybų padažu, bet jeigu skubate, galite naudoti pirktinį balzaminį padažą.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital