Šviežiais burokėliais natūraliai dažyti margučiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Šviežiais burokėliais natūraliai dažyti margučiai
Šviežiais burokėliais natūraliai dažyti margučiai
Šviežiais burokėliais natūraliai dažyti margučiai
Šviežiais burokėliais natūraliai dažyti margučiai
Autorius apie receptą: Šis marginimo būdas gana taupus, nereikia virti jokių dažų, o varijuojant burokėlių sutarkavimo stambumą ir laikymo su jais turkmę raštus galima išgauti įvairiausius. Šis marginimo būdas gana taupus, nereikia virti jokių dažų, o varijuojant burokėlių sutarkavimo stambumą ir laikymo su jais turkmę raštus galima išgauti įvairiausius. Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio, nevirtų)
2 šaukštai acto 9%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius nuploviau ir sutarkavau (tarkavau su visomis žievelėmis, skusti nebūtina). Nuo tarkavimo stambumo priklausys raštas, kurį paliks burokėliai ant margučio. Kuo smulkiau tarkuosite, tuo vientisesnis raštas bus ir margutis greičiau nusidažys. Nuotraukoje esančiam rašui išgauti aš pusę burokėlių tarkavau stambiau (vadinama “burokine” tarka), o pusę - smulkia tarka. Tada abi tarkuotas mases sumaišiau tarpusavyje, supyliau actą ir vėl išmaišiau.
2.
Ėmiau virtą kiaušinį (naudojau baltu lukštu), jį nestoru sluoksniu apdėliojau tarkuotais burokėliais, taip kad niekur neliktų tarpelių ir nesimatytų lukšto, standžiai apspaudžiau ir šį kiaušinį “burokėlių patale” įvyniojau į celofaninį maišelį (tinka ir maistinė plėvėlė). Šio burokėlių kiekio man užteko 6 kiaušiniams.
3.
Suvyniotus kiaušinius padėjau į šaldytuvą. Pirmoje nuotraukoje esantį margutį laikiau parą, kadangi norėjau stipresnės spalvos (palaikius per naktį spalva ir raštas jau buvo, bet tokie gana švelnūs).
4.
Tada margutį išvyniojau ir labai atsargiai, švelniai nuėmiau burokėlių likučius. Jokiu būdu margučio neplaukite, nes kol jis neišdžiūvęs, spalva nužsifiksavusi, tad plaudami galite pašalinti dažo plėvelę. Nesirūpinkite jeigu liks prilipęs vienas kitas burokėlio trupinukas, jie tik paįvairins raštą :)
5.
Margučius padėjau ant popierinių rankšluostėlių ir palikau nudžiūti (jeigu skubate, džiovinimą galite paspartinti plaukų džiovintuvu). Nudžiūvusius margučius švelniai pablizginau truputyje aliejaus suvilgyta medžiagos skiautele, taip spalva dar labiau išryškėjo. Tik blizginimui nenaudokite kokosų aliejaus, nes jis suteikia balzganumo.
6.
Naudingos pastabos:
• Tarkuojant burokėlius ir vyniojant bei išvyniojant margučius labai praverčia pirštinės :)
• Jeigu visus burokėlius tarkuosite per “burokinę” tarką, raštas bus dar stambesnis, pridėjau tokio margučio nuotrauką komentaruose (jis buvo laikytas per naktį, palaikius parą spalva tikriausiai būtų šiek tiek stipresnė).
• Skaičiau, kad kai kurie sutarkuoja burokėlius ir jais dubenyje tiesiog "apklosto" kiaušinius, į nieką jų nevyniodami. Bet man tokiu būdu dažant spalva ir raštas buvo silpnesni negu įvyniojus.
• Jeigu visus burokėlius tarkuosite smulkiai, pakankamai intensyvią spalvą margutis įgaus jau per naktį (pridėjau tokio margučio nuotrauką komentaruose), tik raštas bus vientisesnis.
• Ryškiausios spalvos ir raštai pavyks dažant kiaušinius baltu lukštu. Rudo lukšto kiaušinius dažyti bandžiau, spalvą jie įgavo dailią (sodrą rausvai rudą), bet rašto ant jų beveik nesimatė.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
zose
2019-04-14 18:07
Labai jau ilga procedura , Laikyt para..... O velykos cia -ir dabar ATSAKYTI
Greta
2019-04-15 10:04
Na jau - iki Velykų dar beveik savaitė :) ATSAKYTI
. reiks pabandyti.
2019-04-12 20:13
gana faini kiausinukai gavosi, ir svrbiausia ekologiski dazai ATSAKYTI
dzeusas
2019-04-12 14:37
bandziau ir spalva gavosi tik vos vos .laikiau dvi paras,bet rodos kad actas pradejo ardyti kiausinio kevala ATSAKYTI
Dovilė
2019-04-15 19:07
Ar kiaušinius naudojote baltu lukštu ir dosniai apvyniojote burokėliais (būtinai šviežiais, nevirtais - virti ar marinuoti dažo labai sipnai)? ATSAKYTI
xx
2019-04-11 20:01
aš bandysiu marinuotuose palaikyt...ir actas ir burokai.. ATSAKYTI
Ingrida
2019-04-12 09:32
Būtinai pasidalinkite rezultatais, kaip pavyks :) ATSAKYTI
Dovilė
2019-04-15 19:08
Marinuoti burokėliai ir skystis nuo marinuotų burokėlių bent man nepasiteisino - labai blanki spalva tepavyko. Tik švieži stipriai dažo. Bet jeigu jums pavyktų gražiai, būtinai pasidalinkite patirtimi! ATSAKYTI
Alina
2018-03-27 10:12
O jei apsukti su borokais ir virti kiaušinius? Ar nesigautų spalva? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-27 11:30
Nebandžiau, tad sunku sakyti. Įtariu,kad atspalvis būtų kitoks, nes švieži burokėliai dažo gana ryškiai, o pavirtų jų spalva šiek tiek patamsėja. Jeigu bandytumėte, siūlyčiau ir į patį vandenį, kuriame virsite, dosniai įdėti tarkuotų burokėlių (na bent kokius 200-300 g burokėlių puslitriui vandens), įpilti acto ir išvirus dar palaikyti nuovire, nes kitaip vanduo gali tiesiog išplauti spalva iš apvyniojimo. Jeigu išbandysite, parašykite, kaip pavyko, labai įdomu :-) ATSAKYTI
Lina
2018-03-27 00:01
Burokai virti ar žali ? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-27 08:34
Šiam receptui burokėlių reikia nevirtų :-) ATSAKYTI
Birutė.
2018-03-26 23:08
Ačiū. ...labai puikus puslapis ATSAKYTI
Nijole
2018-03-26 09:32
Fantastiski!! Butinai darysim Velykoms ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital