Sviestinis sūryme marinuotas viščiukas orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sviestinis sūryme marinuotas viščiukas orkaitėje
Autorius apie receptą: Bandyti siūlyčiau savaitgalį, didesnėje kompanijoje. Savaitgalį, nes paruošimo laikas yra pakankamai ilgas (ilgas tik laikas, ne darbas), o ir valgyti taip ruoštą viščiuką Bandyti siūlyčiau savaitgalį, didesnėje kompanijoje. Savaitgalį, nes paruošimo laikas yra pakankamai ilgas (ilgas tik laikas, ne darbas), o ir valgyti taip ruoštą viščiuką derėtų tik karštą, ką tik ištrauktą iš orkaitės. O didesne kompanija todėl, kad net dviese gali kilti nenumaldomas noras suvalgyti jį visą, nes jis tikrai neatsivalgomai gardus. Apjungtieji būdai – mirkymas sūryme, įpjovos, pasiskolintos iš šoninės kepimo ir sviestas iš sviestinio viščiuko recepto. Ir dabar, berašant, prisiminiau, kad ir lėtąjį kepimą įtraukiau, vadinasi apjungti net keturi būdai. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas viščiuko (ne daugiau 1.5 kg)
1 litras vandens (apytikriai)
200 gramų druskos (rupios)
pagal poreikį obuolių (ar kriaušių)
pagal poreikį česnako
pagal poreikį prieskonių vištienai
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu aukštą puodą ar indą, pilu litrą drungno vandens ir 200 g rupios druskos.
2.
Maišau, kol druska ištirpsta, įdedu viščiuką ir pripilu dar vandens tiek, kad paukštis visas būtų paniręs. Baimintis persūdymo nereikia, mėsa prisigeria tik tiek kiek jos reikia, bet didelis kiekis neleidžia daugintis bakterijoms. Jei viščiukas bando kilti į viršų, galima paslėgti nedidele lėkšte.
3.
Indą dedu į vėsesnę vietą bent 4 valandoms, bet jei jis telpa į šaldytuvą, jame galima laikyti ir 12 valandų, tad jei šeštadienio vakare panardinu sūryman viščiuką, jį kepu sekmadienio pietums.
4.
Ištrauktą iš sūrymo paukštį nusausinu ir dedu krūtinėle į viršų ir joje padarau gilias įpjovas, į jas prismaigstau skiltelėmis pjaustyto česnako, visą paukštį apiberiu mėgstamais prieskonių mišiniais. Ir galiausiai į įpjovas pridedu plonai pjaustyto sviesto griežinėlių. Į pilvą pridedu nepjaustytų obuolių ar didesnių kriaušių, jos ir padės išlaikyti formą, ir bus labai gardžios, persisunkę česnakiniu sviestu.
5.
Kaip matote, jokių tikslių produktų proporcijų, viskas pagal nuotaiką.
6.
Pirmas dvi valandas paukštį kepu 120 C kepimo režimu iš abiejų pusių, ir dar valandą pirmą pusvalandį 160 C ir galiausiai 180 C kepimo režimu iš viršaus, kad apskrustų.
7.
Tiekiu karštą, su karštomis daržovėmis ir mėgstamais pagardais.
Patarimai:
Geriausia rinktis vidutinio dydžio paukštį, sveriantį ne daugiau nei 1,5 kg.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital