Sviestinis pyragas su uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Sviestinis pyragas su uogiene
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2.5 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
300 gramų uogienės (tirštos arba džemo)
1 stiklinė cukraus (jei uogienė saldi, mažiau)
200 gramų sviesto (+formai patepti)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įtarkuoti burokine tarka šaltą sviestą. Sutrinti tarp pirštų (trupiniai turėtų priminti duonos trupinius).
2.
Berti druską, cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Jeigu tešla atrodo sausoka, įdėkite šiek tiek grietinės ar tiesiog truputį (pakaks labai nedaug) šalto vandens.
3.
Suspausti tešlą į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
4.
Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: vieną didesnę, kitą mažesnę.
5.
Iš didesnio gabalo tešlos iškočiokite lakštą. Įklokite jį į išteptą sviestu apvalų kepimo indą, gražiai užlankstant kraštus ant indo sienelių. Ant tešlos dėkite uogienę.
6.
Imkite antrą tešlos gabalą, taip pat iškočiokite, pjaustykite juostelėmis, dėkite ant pyrago viršaus (ar kaip kitaip puoškite, priklauso nuo fantazijos).
7.
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių temperatūros apie 25 - 35 min.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ernestas
2019-08-07 17:16
Nesupratau, kodel tesla gavosi tokia sausa... labai sunku iskocioti tada gaunasi... ar as kazko nepagaunu :( ATSAKYTI
Eglė
2019-08-08 10:12
Tešlos konsistencija labai priklauso ir nuo miltų rūšies, ir kiaušinio dydžio, ir nuo minkymo trukmės. Jeigu tešla atrodo sausoka ir sunkiai limpa į kamuolį, įdėkite truputį grieitinės arba jogurto arba tiesiog šalto vandnes (pakaks trupučio) ir dar kartą greitai išminkykite. Ir būtinai, prieš dedant į šaldytuvą, reikia tešlą suvynioti į plėvelę, kad neišsausėtų šaldytuve. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital