Sviestinis pyragas

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Sviestinis pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
150 g smulkaus cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
250 ml šilto pieno
200 g tirpinto sviesto
50 g pjaustytų migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliniame dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti drungną pieną ir 75 g tirpinto drungno sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Jei tešla limpa prie sienelių, tuomet įberti dar miltų, tačiau nedaug, nes tešla turi būti minšta. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol gerokai pakils. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos ir iškočiojus dėti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutrupinti likusius 125 g sviesto ant tešlos arba jį ištirpinti ir aptepti tešlą. Sumaišyti likusius 75 g cukraus su antru pakeliu vanilinio cukraus ir apibarstyti pyragą. Papuošti pjaustytais migdolais. Vėl padėti tešlą šiltai, kol gerokai pakils. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-225 laipsnių, ir kepti 15-20 min. (kepimo laiką pasireguliuoti pagal pyrago storį: kuo blėka mažesnė ir pyragas storesnis, tuo ilgiau kepti). Skanaus!
Patarimas: suplakite 250 ml grietinėlės iki standžių putų ir aptepti tik ką iškeptą pyragą.
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital