Sviestinis keksas su aguonomis, razinomis ir baltu šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sviestinis keksas Trys norai
Sviestinis keksas Trys norai
Sviestinis keksas Trys norai
Sviestinis keksas Trys norai
Sviestinis keksas Trys norai
Autorius apie receptą: Tai labai skanus, minkštas, paprastas kekso receptas su trimis skirtingais įdarais - razinomis, aguonomis ir baltuoju šokoladu. Razinas galima pakeisti graikiniais riešutais, Tai labai skanus, minkštas, paprastas kekso receptas su trimis skirtingais įdarais - razinomis, aguonomis ir baltuoju šokoladu. Razinas galima pakeisti graikiniais riešutais, džiovintais abrikosais, spanguolėmis. Kepimo forma 22*12 cm. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
160 gramų cukraus
120 gramų razinų
50 gramų balto šokolado
30 gramų aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti kelias minutes, kol ruošite tešlą.
2.
Dubenyje elektriniu plakikliu iki purios masės išplakite labai minkštą sviestą su cukrumi, plakite nuo 5 iki 7 minučių. Plakant įmuškite po vieną kiaušinius. Sudėkite dalimis persijotus miltus (vieną šaukštelį palikite razinoms) su kepimo milteliais ir viską gerai išsukite.
3.
Tešlą padalinkite į 3 lygias dalis, sudėkite į 3 atskirus dubenėlius.
4.
Nuo razinų nupilkite vandenį. Razinas nusausinkite, padėkite kelioms minutėms ant popierinės servetėlės. Į razinas dėkite 1 arbatinį šaukštelį miltų, sumaišykite.
5.
Į vieną tešlos dalį įmaišykite razinas, į kitą - sausas aguonas, o į trečią - susmulkintą šokoladą.
6.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą 22*12 cm dėkite tešlą su razinomis, po to - su šokoladu ir ant viršaus - tešlą su aguonomis.
7.
Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
8.
Iškepusi keksą 30 min. atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai. Pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nemira
2021-11-01 12:57
Puikus keksas, puikus skonis ir atrodo beveik kaip nuotraukoje. Kitąsyk dėčiau spanguoles vietoj razinų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital