Sviestinis - grietinis obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Sviestinisi grietininis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Labai labai gardus pyragas, rekomenduoju! Jo receptą prieš kelis metus nusirašiau iš kažkokio žurnalo. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę. Labai labai gardus pyragas, rekomenduoju! Jo receptą prieš kelis metus nusirašiau iš kažkokio žurnalo. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
8 vienetai obuolių (nuvalytų, supjaustytų skiltelėmis)
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės miltų
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės
2/3 stiklinės cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, sudėti grietinę, išlydytą sviestą ir gerai išmaišyti.
2.
Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atskirai iki standumo išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą.
3.
Tešlą supilti į aliejumi arba sviestų išteptą, miltais pabarstytą kepimo formą, ir pridėti pjaustytų obuolių.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol gražiai parus. Įsmeigus ir ištraukus pagaliuką, jis turi būti švarus.
5.
Atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Janina
2018-10-05 13:28
Kepimo milteliu tikrai saukstas??? ATSAKYTI
Rasa
2018-10-05 13:48
Tikrai šaukštas, dėkite nubrauktą, be kaupelio :) ATSAKYTI
Lina
2018-09-24 18:36
Rekomenduoju baigti matavimą stiklinėmis,jos yra labai skirtingų talpų, nejaugi sunku tiesiog gramais ATSAKYTI
Agnė
2018-09-24 21:18
Lina, atkreipkite dėmesį, kad aprašyme parašyta, kad matavimui naudota 250 ml stiklinė :) Nevisi svarstykles virtuvėje turi, todėl daliai žmonių tikrai patogiau tūrio vienetais matuoti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital