Sviestiniai džemu pertepti sausainiai

AUTORIUS:
Receptų kolekcionierė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sviestiniai džemu pertepti sausainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
740 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
450 gramų sviesto (šalto)
260 gramų cukraus pudros (+ šiek tiek pabarstymui)
80 gramų kukurūzų krakmolo
15 gramų vanilinio cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aviečių džemas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti gabaliukais. Į dubenį sudėti sviestą, visus likusius ingridientus, gerai išminkyti iki vienalytės masės.
2.
Gautą tešlą padalinti į keletą dalių, kiekvieną įdėti į maišelį ar apsukti maistine plėvele ir bent porą valandų palaikyti šaldytuve.
3.
Atšalusią tešlą iškočioti iki 0,5-0,7 cm plonumo lakšto. Pasirinkta formele išspausti sausainius, sudėti į kepimo formą.
4.
Pasirinkta formele išspausti sausainius, pusę sausainių palikti taip, kaip yra, kitai pusei mažesne formele išspausti centre skylutę (tai bus sausainių viršus).
5.
Kepti 180 C karštumo orkaitėje apie 7 - 10 minučių. Paliekame atvėsti.
6.
Ant pagrindo dėti šiek tiek džemo. Viršutinę sausainių dalį (su skyle) apibarstyti cukraus pudra ir uždėti ant sausainio pusės su uogiene.
Patarimai:
Sausainių laikymas. Sausainius laikykite uždarame inde, sausoje vietoje.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital