Sviestinės tešlos pyragas su pievagrybiais, varške ir špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sviestinės tešlos pyragas su pievagrybiais, varške ir špinatais
Sviestinės tešlos pyragas su pievagrybiais, varške ir špinatais
Sviestinės tešlos pyragas su pievagrybiais, varške ir špinatais
Sviestinės tešlos pyragas su pievagrybiais, varške ir špinatais
Autorius apie receptą: Nors pyragas Galette dažnai gaminamas su obuoliais ar kitais vaisiais, uogomis ir tampa puikiu desertu, bet jis nebūtinai turi būti saldus. Velykų meniu šis šaunus nesaldus pyragas Nors pyragas Galette dažnai gaminamas su obuoliais ar kitais vaisiais, uogomis ir tampa puikiu desertu, bet jis nebūtinai turi būti saldus. Velykų meniu šis šaunus nesaldus pyragas puikiai tinka. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
110 gramų speltų miltų (+šiek tiek pabarstymui, šviesių)
100 gramų graikiško jogurto
80 gramų sviesto (šalto)
70 gramų kukurūzų miltų
1.5 šaukšto vandens (šalto)
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių (itališkų)
šiek tiek druskos
Įdarui:
300 gramų pievagrybių
250 gramų liesos varškės (birios)
2 vienetai rausvųjų svogūnų
2 vienetai kiaušinių
120 gramų šaldytų špinatų
2 skiltelės česnako
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustykite.
2.
Sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į tešlą. Suformuokite rutulį. Miltais pabarstykite dubenį ir įdėkite tešlos rutulį. Palaikykite šaldytuve 30-60 min.
3.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus. Griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
4.
Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Įspauskite česnako skilteles ir sudėkite supjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skystis. Įmaišykite špinatus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Atvėsinkite.
5.
Kiaušinius šiek tiek paplakite ranka.
6.
Atvėsusius pievagrybius sumaišykite su varške ir supilkite maždaug 1,5 kiaušinių plakinio. Jei reikia, dar sykį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
7.
Išimkite tešlą ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant, šiek tiek pabarstykite miltais. Į vidurį sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus užlenkimui. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Jei plakinio lieka, paskirstykite ant įdaro. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkatintoje orkaitėje apie 40 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital