Sviestinė bulka su pabarstukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Sviestinė bulka su pabarstukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Bulkos tešlai:
750 ml (3 puodelių) kvietinių miltų
25 g šviežių mielių
0,75 puodelio pieno
1 kiaušinis (L)
1 trynys (baltymą palikite aptepimui)
100 g minkšto sviesto
0,25 stiklinės cukraus
1 žiupsnelio druskos
Pabarstukams:
0,25 puodelio kvietinių miltų
2 valgomi šaukštai cukraus
25 g šalto sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošiam bulkos tešlą: Mieles ištirpinkite šiltam piene kartu su šaukštu cukraus, žiupsneliu druskos, bei įberkite keletą šaukštų miltų. Palikite apie 10 minučių, kad pakiltų.

Likusius produktus sumaišome didesniame dubenyje. Supilame pakilusias mieles ir užminkome tešlą, kurią reiktų minkyti bent 8 - 10 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame pakilti apie 1 val.

Kai tešla pakils dar kartą perminkome, supiname pyne arba sudedame tešlą į kepimo formą (ją reikia gerai ištepti sviestu) ir užkloję paliekame dar 15-20 minučių, kad pakiltų.

Kol bulka pakils pasigaminame pabarstukus. Greitai suminkome visus produktus, kol gausime stambius trupinius.

Pakilusią bulką aptepame kiaušinio baltymu ir apibarstome pabarstukais.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180-190°C apie 30 - 40 minučių.

Atvėsiname ir skanaujame.

Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
As
2019-04-13 21:28
Net nerandu žodžių skanumui apsakyti, kepsiu dar nekartą!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital