Šviesi naminė duona

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šviesi naminė duona
Autorius apie receptą: Ją kepu ir tiekiu prie grilyje keptos mėsos, bet labai tinka ir pusryčiams, sumuštinukams tepti. Iš nurodyto kiekio iškepsite dvi duoneles. Ją kepu ir tiekiu prie grilyje keptos mėsos, bet labai tinka ir pusryčiams, sumuštinukams tepti. Iš nurodyto kiekio iškepsite dvi duoneles. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
440 gramų kvietinių miltų (+ šiek tik pabarstymui)
300 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek rankų ir stalo aptepimui)
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti druską, mieles ir išmaišyti. Tuomet pilti aliejų, permaišyti. Berti miltus ir išmaišyti, tešla turi būti labai lipni. Miltų daugiau berti nereikia.
2.
Dubenį uždengti dangčiu ar maistine plėvele ir palikti 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
3.
Rankas ir stalą aptepti aliejumi, paruoštą tešlą padalinti į 2 lygias dalis.
4.
Iš abiejų tešlos dalių rankomis formuoti stačiakampius. Užlenki galus, sulankstyti į mažesnį stačiakampį, tuomet vėl lenkti galus ir formuoti stačiakampį. Taip kartoti reikėtų keturis kartus. Tuomet išlyginti tešlą į stačiakampio formą ir susukti į vyniotinį.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais, dėti paruoštą duonelę ir palikti dar pastovėti apie 30 minučių.
6.
Kepti įkaitintoje iki 250 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital