Šviesi naminė duona

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šviesi naminė duona
Autorius apie receptą: Labai skani, iš išorės traški, o viduje puri ir minkštutė. Labai skani, iš išorės traški, o viduje puri ir minkštutė. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek pabarstymui)
250 mililitrų vandens (šilto)
21 gramas šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti cukrų, įtrupinti mieles ir palikti pastovėti apie 15 minučių iki kol mielės sureaguos.
2.
Į dubenį su mielėmis įpilti aliejų, berti druską ir išmaišyti. Įsijoti miltus ir apie 10 minučių minkyti tešlą.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti ir palikti kilti apie 1.5 valandos.
4.
Stalą pabarstyti miltais, tešlą lengvai apminkyti, rankomis suformuoti į kvadrato formą, susukti į vyniotinį ir dar kartą viską pakartoti. Suformuoti duonos formą, aštriu peiliu įpjauti pjūvius. Uždengti ir palikti kilti apie 20 - 25 minutes.
5.
Į orkaitę ant dugno padėti dubenį su vandeniu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
7.
Ar duona iškepė, patikrinti ją patapšnojus pirštu - garsas turi būti duslus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital