Šventiški balto šokolado keksiukai su sviestiniu-apelsininiu kremu

AUTORIUS:
Aurimas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Balto šokolado keksiukai
Autorius apie receptą: Artėja Kalėdos? Šis receptas puikiai nustebins jūsų artimuosius. Nesudėtingas, bet reikalaujantis krupštumo. Artėja Kalėdos? Šis receptas puikiai nustebins jūsų artimuosius. Nesudėtingas, bet reikalaujantis krupštumo. Aurimas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
150 gramų balto šokolado
150 gramų sviesto
120 gramų cukraus
0.5 stiklinės pieno
60 gramų juodojo šokolado
Kremui:
300 gramų cukraus pudros
300 gramų sviesto
0.5 stiklinės pasukų
25 gramai apelsino žievelės
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
šiek tiek sausainių (Kalėdinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą su baltu šokoladu išlydome virš garų vonelės.
2.
Kol lydosi produktai, išsisijojame miltus ir cukrų. Išlydytą masę šiektiek atvėsiname. Kai masė atvėsta, įmušame kiaušinius ir plakame, tada suberiame išsijotus miltus su cukrumi ir viską gerai išplakam. Galiausiai įpilame šiektiek pieno ir paskutinį kartą paplakam. Tada sutraiškome juodo šokolado plytelę (arba galite pirkti ir šokolado sagutes) ir įmaišome mentele į masę.
3.
Į kepimo formeles įdedame popieriukus ir dedame tešlos apie 2/3 formelės. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių apie 17 min. Patikriname mediniu krapštuku, ar pilnai iškepę. Iškeptus keksiukus paliekame atvėsti ir einam prie kremo.
4.
Kambario temperatūros sviestą dedame į kombainą ir plakame apie 4 min, jis turi būti žymiai baltesnis, tai rodiklis kad sviestas paruoštas kitam procesui.(neperplakit sviesto nes tada nesigaus kremas). Kai sviestas išplaktas, dedame išsijota cukraus pudrą, dedame ne iš karto visą, bet dalimis, kad nebūtų visa virtuvė balta :) Šiek tiek paplakus, pilame valilės esencija su tarkuota apelsino žievele bei pasukomis ir paskutinį kartą gerai išplakame kremą. Kremas turi būti tirštas ir patogus spausti per konditerinį maišelį.
5.
Atvėsintus keksiukus pasidedame ant stalo ir pripildom konditerinį maišelį kremu, purškiame ką tik įsivaizduojame, jūsų fantazijai nėra ribų, papuošiame kalėdiniais saldainiais. Artimieji vistiek liks patenkinti!
AUTORIUS: Aurimas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Bitė
2024-02-09 14:04
Labai skysta keksiukų tešla gavosi, tad visas šokoladas sukrito į apačią? Tikrai nereikia kepimo miltelių? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital