Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Autorius apie receptą: Galiu pasakyti tik viena - tobulas skonis. Kepiau ne vieną kartą panašų iš sluoksniuotos tešlos, skanus irgi, bet šitas dar skanesnis. Superinis, bent jau mūsų skoniui. Naudojau Galiu pasakyti tik viena - tobulas skonis. Kepiau ne vieną kartą panašų iš sluoksniuotos tešlos, skanus irgi, bet šitas dar skanesnis. Superinis, bent jau mūsų skoniui. Naudojau 24 centimetrų formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
240 gramų miltų
200 gramų grūdėtos varškės
100 gramų sviesto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
700 gramų lašišos faršas
200 gramų šaldytų špinatų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
200 gramų grietinėlės (naudojau liesą)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grūdėtą varškę pertrinti per sietelį, įdėti supjaustytą sviestą, druską, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Įdarui iš šaldiklio išimkite špinatus, kad jie atsileistų. Svogūną supjaustyti ir pakepinti su aliejumi, kol gražiai pageltonuos.
3.
Į kitą švarią keptuvę, be jokių riebalų, sudėti lašišos faršą ir vos kelias minutes patroškinti, kol pradės šviesėti. Tada jį perdėkite į sietelį, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis ir jis atvėstų. Paskui į faršą įmaišykite kepintus svogūnus, smulkintas petražolės su krapais, įberkite druskos, pipirų.
4.
Pastovėjusią tešlą iškočiokite, įdėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, padarykite iš tešlos kraštus apie 5,5 - 6 centimetrų aukščio. Sudėkite paruoštą lašišos faršą, po to sluoksnį špinatų ir užpilkite ant jų išplaktus su grietinėle kiaušinius. Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
5.
Kepkite 180 - 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. apie 40 - 45 minutes.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Asta
2017-04-09 21:01
o jei dėsiu šviežius špinatus ? (ne šaldytus)...manau skonio nepagadins :) ATSAKYTI
Karina
2017-04-10 12:20
Tikrai kad nepagadins, šviežūs dar net skaniau turėtų būti, tik smulkiai juos supjaustykite (šaldyti jau būna smulkiai supjaustyti) ATSAKYTI
Laura
2017-04-03 22:15
Skani varškinė tešla, naudosiu ir kitiems pyragams ATSAKYTI
Sigita
2017-03-31 14:55
Labai mėgstu tokius nesaldžius pyragus, šitas tikrai pavykęs! Išsisaugosiu receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital