Šventiškas varškės pyragas "Apsnigtos eglės"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Varškės pyragas Apsnigtos eglės
Varškės pyragas Apsnigtos eglės
Varškės pyragas Apsnigtos eglės
Varškės pyragas Apsnigtos eglės
Autorius apie receptą: Pagal receptą iškepa labai skanus, saldus, bet ne per daug, pyragas. Dėl varškės jis toks maloniai drėgnas, o dėl naujos formos (manau, kad čia ji turi įtakos) pyrago krašteliai Pagal receptą iškepa labai skanus, saldus, bet ne per daug, pyragas. Dėl varškės jis toks maloniai drėgnas, o dėl naujos formos (manau, kad čia ji turi įtakos) pyrago krašteliai tokie traškūs... Mmmmm... Malonus derinys! (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
350 gramų varškės
350 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
200 gramų kvietinių miltų
175 gramai sviesto (+truputėlio formai aptepti)
50 mililitrų citrinų sulčių
2 šaukštai citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitink orkaitę iki 180 ºC, karštis iš viršaus ir apačios. Be vėjelio.
2.
Persijok miltus su druska ir kepimo milteliais. Pasilik.
3.
Labai kruopščiai patepk kepimo formą (naudoju tokią ) išlydytu sviestu. Ypač, jei naudosi panašią kaip mano.
4.
Sudėk sviestą (175 g) į didelį dubenį ir išsuk iki baltumo. Gali tai daryti mediniu šaukštu arba, kaip aš, elektriniu plakikliu. Sudėk varškę bei suberk cukrų ir viską gerai išmaišyk. Tada po vieną supilk šiek tiek paplaktus kiaušinius ir išplak. Galiausiai suberk citrinos žievelę ir supilk sultis ir dar kartą paplak.
5.
Dabar per tris kartus suberk persijotus miltus ir gumine mentele (ar mediniu šaukštu) atsargiai įmaišyk, kad tešla būtų vienalytė ir nebeliktu miltų grumuliukų.
6.
Supilk tešlą į kepimo formą. Ant stalo patiesk šluostę ar rankšluostuką ir kelis kartus padaužyk į stalą (3-4 kartus).Taip tešla gerai pasiskirstys ir į paviršių iškils susidariusios oro pūslelės.
7.
Kepk apie 60 minučių arba kol įkišus medinį pagaliuką, ištraukus jis nebebus aplipęs tešla (jis gali būti šiaip drėgnas, nuo varškės, bet neturi turėti tešlos). Kai baigs kepti, ištrauk pyragą iš orkaitės ir palik apie 10 minučių pravėsti kepimo formoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital