Šventiškas varškės keksas su aguonomis

AUTORIUS:
Ieva Pikžirnytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Varškės keksas su aguonomis
Varškės keksas su aguonomis
Varškės keksas su aguonomis
Varškės keksas su aguonomis
Autorius apie receptą: Šis keksas ant Velykinio ar kito šventinio stalo taps tikra puošmena. Pavasariškas, ypatingai šventiškai atrodantis ir labai skanus. Keksas iškepa gaivus ir drėgnas. Šis keksas ant Velykinio ar kito šventinio stalo taps tikra puošmena. Pavasariškas, ypatingai šventiškai atrodantis ir labai skanus. Keksas iškepa gaivus ir drėgnas. Ieva Pikžirnytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
360 gramų varškės 9%
200 gramų cukraus
200 gramų šaldytų aviečių (arba kitų uogų)
150 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
180 gramų kvietinių miltų
100 gramų avižinių miltų (galima keisti kvietiniais)
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai kokosų pieno (naudojome "Santa Maria" 18 proc. riebumo)
3 šaukštai aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (naudojome "Santa Maria")
2 šaukšteliai vanilinio cukraus (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis citrinos žievelės
1 šaukštelis apelsino žievelės
1 šaukštelis žaliosios citrinos žievelės
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
4 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai kokosų pieno (naudojome "Santa Maria" 18 proc. riebumo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą šluotele gerai išsukame cukrumi, kol masė pabala ir tampa puri. Įmaišome tarkuotas apelsino, žaliosios ir geltonosios citrinos žieveles.
2.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.Beriame vanilinio cukraus.
3.
Varškę pertriname per sietelį (arba sutriname elektriniu trintuvu) ir sumaišome su sviesto mase. Supilame kokosų pieną, išmaišome.
4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliai. Šį mišinį įsijojame į tešlą. Beriame ciberžolės. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų miltų.
5.
Atsidedame apie 300 g tešlos į dubenėlį, į ją suberiame aguonas ir išmaišome. Į likusią tešlą beriame du trečdalius šaldytų aviečių, greitai sumaišome.
6.
Kekso formą ištepame sviestu. Dedame aguoninę tešlą, šaukštu išlyginame. Ant viršaus barstome aviečių, dedame tešlą su avietėmis, irgi išlyginame viršų.
7.
Dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę (režimas viršus+apačia) ir kepame apie 1 valandą. Ar keksas iškepė, patikriname mediniu pagaliuku (jeigu pagaliuką ištraukiame sausą ir neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė).
8.
Iškepusį keksą paliekame 15-20 minučių atvėsti formoje. Tada apverčiame, išimame iš formos ir galutinai atvėsiname ant grotelių.
9.
Glaistui kokosų pieną gerai išsukame su cukraus pudra, žiupsniu druskos. Maišome, kol nebeliks cukraus pudros gumuliukų.
10.
Visiškai atvėsusį keksą apliejame glajumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Patiekdami mes keksą papuošėme draže saldainiais, šaltyje džiovintomis avietėmis, tarkuota apelsinų žievele ir čiobreliais. Bet drąsiai galite jį puošti savo nuožiūra.
Ciberžolė suteikia keksui gražią geltoną spalvą, bet galite jos ir nedėti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2020-04-10 22:46
Kuo galima pakeisti kokoso piena? ATSAKYTI
Vida
2020-04-11 15:03
Galite keisti greitinėle ar net paprastu pienu (jeigu keisite paprastu, pilkite kokiu trečdaliu mažiau). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital