Šventiškas šokoladinis tortas su vyšniomis "Kupolas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Šokoladinis tortas kupolas
Autorius apie receptą: Šio įdomaus torto idėją radau rusiškam laikrašty. Jau porą metų ta idėja man nedavė ramybės, pagaliau susigulėjo, tad nusprendžiau pabandyti. Tortą įdomu gaminti, Šio įdomaus torto idėją radau rusiškam laikrašty. Jau porą metų ta idėja man nedavė ramybės, pagaliau susigulėjo, tad nusprendžiau pabandyti. Tortą įdomu gaminti, gražiai atrodo ir labai skanus. Toks švelnaus šokoladinio triufelio skonis persipinantis su vyšnios rūgštele. Ragavusiųjų įvertinimai buvo nerealūs, kai kam buvo pats skaniausias tortas. Tik reik sugalvoti kaip papuošti, nes čia tik bandyminis variantas.
(...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų (su kaupu)
2 šaukštai sviesto (lydyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
9 gramai grietinėlės standiklio (nebūtinai)
pagal skonį citrinų sulčių
Šokoladiniam kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų juodojo šokolado
Sulaistymui:
šiek tiek vandens
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek vyšnių (šaldytų su cukrumi, šviežių, arba iš uogienės, jei nelabai šaldžios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą įpilame vandens, jį užverdame ir labai sumažiname ugnį arba net visai išjungiame. Į karščiui atsparų dubenį įmušame kiaušinius ir dubenį statome į garų vonelę - į puodą su užvirtu vandeniu. Šluotele plakame kiaušinius, palaipsniui dedami cukrų. Plakame, kol cukrus visiškai ištirpsta ir masės padvigubėja.
2.
Dubenį nukeliame nuo garų ir plakame dar 10 - 15 minučių, kol kiaušiniai pravėsta, tada įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome ištirpintą sviestą.
3.
Pilame masę į kepimo popieriumi išklotą keturkampę kepimo formą ir kepame 15 - 20 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį atvėsiname ant grotelių ir supjaustome 1 centimetro storio juostelėmis.
4.
Šokoladiniam kremui 150 mililitrų grietinėlės užverdame, nukeliame nuo ugnies, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišom mentele iki vientisos masės. Paliekame atvėsti, kol taps tirštos grietinės konsistencijos. Likusią grietinėlę suplakame iki standumo, tada ją įplakam į jau reikiamą konsistenciją pasiekusį kremą.
5.
Grietinėlės kremui grietinėlę su cukrum ir citrinos sultim suplakame iki standumo, ir pabaigoje įplakame standiklį.
6.
Sulaistymui pasiruošiame saldžiarūgštį vandenuką. Vandenyje ištirpiname cukrų ir įspaudžiame citrinos sulčių.
7.
Susirandame pusrutulio formos dubenį maždaug 20 centimetrų skersmens, jį išklojame maistine plėvele ir visą išdėliojam biskvito juostelėmis. Išdėliotą biskvitą sulaistome, sukrečiame pusę grietinėlės kremo, gražiai mentele paskirstome po visą biskvitą. Lengviausia tai daryti braukiant iš apačios į viršų. Ant kremo pridėliojame vyšnių, ant viršaus paskirstome likusį kremą, ant jo vėl dėliojame biskvitą, tik priešinga kryptimi.
8.
Vėl sulaistome, tepame sluoksnį šokoladinio kremo, pridėliojame vyšnių, tada vėl dedame biskvitą, sulaistome, tepame šokoladinį kremą, vyšnių, kremą ir likusiu biskvitu uždengiam viduriuką. Viskas turi būt lygiai su dubens kraštais. Uždengiame maistine plėvele ir lengvai paspaudžiame, kad viskas susilygintų. Dedame į šaldytuvą nors porai valandų, kad sustingtų.
9.
Nuimame plėvele, ant viršaus dedame padėklą, tada apverčiam ir nukeliam dubenį, išėjo gražus pusrutulis. Aš aptepiau tortą likusiu šokoladiniu kremu ir papuošiau pakepintom migdolų plokštelėm. Bet puošti galite kaip norite, pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital