Šventiškas pyragas su vištiena ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos pyragas kišas
Vištienos pyragas kišas
Vištienos pyragas kišas
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus, prancūziškas trapios tešlos pyragas, vadinamasis "Kišas" yra puikus kepinys. Kišas gali būti kasdieniškas, o gali būti ir šventinis. Gali būti kuklus, iš Nuostabiai skanus, prancūziškas trapios tešlos pyragas, vadinamasis "Kišas" yra puikus kepinys. Kišas gali būti kasdieniškas, o gali būti ir šventinis. Gali būti kuklus, iš paprastų produktų arba pagardintas įmantriais ingredientais. Šį kartą dalinuosi puikiu šventiniu kišu, kuris tiks tiek šeimos susibūrimams, tiek gimtadienio ar Velykų stalui. Jį gaminau su „Vilniaus paukštyno“ pomidorų skonio vištienos kumpeliu. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų miltų
90 gramų sviesto (labai šalto, tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų vištienos (naudojau "Vilniaus Paukštyno" krūtinėlės pomidorų skonio kumpelį )
150 gramų bri sūrio
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas svogūnų
1 sauja špinatų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su šaltu tarkuotu sviestu, berkite druskos ir energingai minkykite, kol masė taps biri. Įmuškite kiaušinį, supilkite ledinį vandenį ir minkykite, kol masė susijungs į vientisą tešlos gumulą (jei bus biri - įpilkite dar truputį vandens). Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.
2.
Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iš tešlos iškočiokite ploną apskritimą, bet jis turi būti 3 - 4 cm didesnis nei jūsų kepimo indas. Atsargiai įklokite šį tešlos apskritimą į sviestu pateptą tartos kepimo indą ir gražiai užspauskite tešlos kraštelius. Tešlos paviršių subadykite šakute ir dar padėkite į šaldytuvą 20 min.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Tešlą uždenkite aliuminio folija, ant viršaus priberkite pupelių (kad neiškiltų tešla, o iškeptų lygi) ir kepkite 15 min., tada nuimkite foliją su pupomis ir dar kepkite 10 min.
4.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite apie 4 min., kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite smulkintus špinatus ir dar pakepinkite, kol špinatai sukris. Keptuvės turinį sudėkite į iškeptą krepšelį. Berkite kubeliais smulkintą virtą vištienos krūtinėlės kumpelį.
5.
Kiaušinius išplakite su pienu, pipirais, druska bei muskatu. Užpilkite plakinį ant kumpelio su špinatais. Uždėkite ant viršaus plonomis riekelėmis pjaustyto bri sūrio.
6.
Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 - 30 min., kol viršus paskrunda ir iškepa. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS: Vilniaus Paukštynas
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital