Šventiškas kiaulienos kepsnys orkaitėje "Kankorėžis"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kiaulienos kepsnys kankorėžis šiška
Kiaulienos kepsnys kankorėžis šiška
Kiaulienos kepsnys kankorėžis šiška
Autorius apie receptą: Šį kepsnį kepu iš kiaulienos kumpio arba mentės. Pasikartosiu, kad kokybišką mėsą randu tik pas patikimą ūkininką, ir tik tuomet išsikepu tiek mėsos, kiek pirkau, be to ji Šį kepsnį kepu iš kiaulienos kumpio arba mentės. Pasikartosiu, kad kokybišką mėsą randu tik pas patikimą ūkininką, ir tik tuomet išsikepu tiek mėsos, kiek pirkau, be to ji kepant neplaukioja skysčiuose. Panašų kepsnį kartą gaminau iš stirnos kumpio, smaigsčiau lašinukus, tačiau mėsa buvo kietoka… Kai tik gausiu geros jautienos, kepsiu jaučio šišką, būtinai. O šiandien apie kiaulaitę. Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui mėsos. Lėtai kepta mėsa nėra nė karto pavedusi, ji tampa lengvai plėšoma, bet ir nebyranti pjaustant. Prie šio kepsnio tinka kuo įvairiausi pagardai – šermukšnių, spanguolių, garstyčių, krienų… Kartais duodu ir marinuotų daržovių, bet tik jei kas pareikalauja. Man patinka taisyklė, kad su karšta mėsa valgomos tik karštos daržovės. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos kumpio (arba mentės)
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas moliūgų sėklų aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis trijų pipirų mišinio
1 šaukštelis provanso žolelių
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio harisa prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui mėsos. Kepsnį dažniausiai kepu didesniam valgytojų būriui, todėl būtinai kartu kepu ir burokėlių, morkų ir truputį apvirtų bulvių.
2.
Mėsą perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu tiesiai į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų aštriu peiliu supjaustau tinkleliu. Į įpjovas suberiu druską ir truputį pamasažuoju. Mėsą palaistau saulėgrąžų aliejumi, česnakų skilteles supjaustau riekelėmis ir jas subedu į tarpus. Pabarstau prieskoniais. Viskas :)
3.
Skardą dedu į orkaitės vidurį ir jungiu 120C temperatūrą. Joje mėsa turi pasisvečiuoti 3 valandas. Per tą laiką pasiruošiu daržoves, bulves nulupu, supjaustau stambiais gabalais ir 5-7 minutes apverdu verdančiame pasūdytame vandenyje. Burokėlius ir morkas taipogi nulupu ir supjaustau storomis riekėmis.
4.
Po 3 kepimo valandų, skardą traukiu lauk, dedu ant medinės lentos, sudedu daržoves, užmalu druskos ir pipirų ir skardą grąžinu į orkaitę. Didinu temperatūrą iki 180C ir kepu dar apie 40 minučių.
5.
Tiekiu didelėje lėkštėje visą gabalą, prieš nešant ant stalo dar palaistau moliūgų aliejumi, šonuose sudedu daržoves.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Tina
2018-02-12 07:59
Nezinau, ka dariau neteisingai, bet gavosi be galo sausa mesa. Veliau teko troskinti, kad butu galima valgyti. Ar kepti reikia atvira, ar uzdengta? ATSAKYTI
Dorotėja
2018-02-12 16:44
Tikriausiai reikėtų patikrinti orkaitės termometru, ar atitinka orkaitės nustatymai realią temperatūrą, nes galbūt net ir nustačius 120 laipsnių, reali temperatūra gaunasi didesnė. Dažnai taip su orkaitėmis būna. Na ir nuo pačios mėsos kokybės, aišku, labai priklauso. Gera iš ūkininko iškeps vienaip, o parduotuvinė - labai sėkmės reikalas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis