Šventiška silkės užkandėlė "Braškės"

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šventiška silkės užkandėlė "Braškės"
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Spalvinga, skani ir šventiškai atrodanti užkandėlė, kurią pagaminti nesunku, o tikai bus viso stalo puošmena. Beje, įdarui vietoje silkės taip pat tinka naudoti ir rūkytą ar Spalvinga, skani ir šventiškai atrodanti užkandėlė, kurią pagaminti nesunku, o tikai bus viso stalo puošmena. Beje, įdarui vietoje silkės taip pat tinka naudoti ir rūkytą ar sūdytą lašišą. (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
3 vienetai bulvių (virtų su lupena, didesnių)
1 vienetas burokėlių (nedidelių)
50 gramų sviesto
50 gramų tepamo sūrelio
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė petražolių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
200 gramų silkių filė
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Su lupena virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite grūstuve. Į bulvių masę smulkia tarka įtarkuokite burokėlį ir išmaišykite. Burokėlio dėkite tik tiek, kad masei pakaktų spalvingumo, nes jeigu burokėlis bus didelis ir jį visą sutarkuotumėte, gali per daug suskystinti masę (tokiu atveju įdėkite dar bulvių).
2.
Bulvių-burokėlių masę sumaišykite su minkštu kambario temperatūros sviestu ir tepamu sūreliu. Įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų. Padėkite į šaldytuvą pusvalandukui, kad masė sutvirtėtų.
3.
Tuo tarpu pasiruoškite įdarą - silkių file supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su kapotu svogūnu.
4.
Rankas suvilgykite trupučiu aliejaus ir iš bulvinės masės formuokite nedidelius paplotėlius. Į jų vidurį dėkite silkės įdaro, užspausite paplotėlio kraštus ir suformuokite braškę. Jos viršų pabarstykite sezamo sėklomis,
5.
Paruoštas braškes neuždengtas dėkite į šaldytuvą porai valandų, jog apdžiūtų ir sutvirtėtų.
6.
Patiekiant į kiekvieną braškę įsmeikite po petražolės šakelę.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Santare
2019-01-02 16:46
Beskoniai. Nepatiko ATSAKYTI
Kotryna
2019-01-02 17:44
Gal silkės mažokai įdėjot? Man tai labai skanu :) ATSAKYTI
Rasa
2018-12-24 17:06
Niekaip man košė nesukietėja, iš pradžių galvojau, kad per daug burokėlių įdėjau, tai iš naujo viriau ir dėjau labai nedaug burokėlio, tik dėl spalvos, tačiau vis tiek tešla labai limpa prie rankų. :( ATSAKYTI
Inga
2018-12-25 12:34
Sukietėti masė tikrai neturi, ji tik sutvirtėja. O bulves su lupenom virėt? Taip išvirtos jos būna standesnės ir sugeria burokėlių drėgmės. Jei burokas labai sultingas ir masė labai skysta, galima dėti daugiau bulvių. ATSAKYTI
Laura
2018-03-25 21:21
Kaip gražu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital