Šventinis užkandis su lašiša, burokėliais ir kreminiu sūreliu

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šventinis užkandis su lašiša, burokėliais ir kreminiu sūreliu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingai paruošiamas užkandis, kursi patiks visiems, kas mėgsta lašišą! Papuošimui galima dėti ikrus ar mėgstamus žalumynus. Taip pat į vidų galite dėti Labai nesudėtingai paruošiamas užkandis, kursi patiks visiems, kas mėgsta lašišą! Papuošimui galima dėti ikrus ar mėgstamus žalumynus. Taip pat į vidų galite dėti daugiau mėgstamų žalumynų ar daržovių, pavyzdžiui virtų morkų. (...daugiau) Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų šaltai rūkytos lašišos (plonai pjaustytos, gali būti ir sūdyta)
300 gramų kreminio sūrio (naudojau su žalumynais)
120 mililitrų grietinės (arba graikiško jogurto)
50 gramų vandens (šalto)
1 vienetas virtų burokėlių (didesnio arba 2 mažesnių)
16 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenėlį įpilti vandens, suberti želatiną ir palikti apie 15-20 minučių, kad išbrinktų.
2.
Pasiruošti įdarą - į dubenį dėti kreminį sūrį, grietinę, gerai išmaišyti.
3.
Kekso kepimo formą (naudojau 20 cm ilgio) ištiesti maistine plėvele. Dugną ir šonus iškloti lašiša nepaliekant jokių tarpelių. Šonuose dėti tiek, kad užsilenktų už formelės kraštų, vėliau užlenksite ant viršaus. Šiek tiek lašišos atsidėti terino viršui ir įdarui, užteks apie 100 gramų.
4.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje) ir atidėti, kad šiek tiek atvėstų. Tuomet nuolat maišant plona srovetele supilti į kreminio sūrio masę. Gerai išmaišyti.
5.
Burokėlį supjaustyti plonais griežinėliais.
6.
Į kepimo formą ant lašišos dėti maždaug trečdalį paruoštos sūrio masės, išlyginti per visą plotį. Tuomet sudėlioti pusę kiekio burokėlių, dėti pusę kiekio likusio kremo, ant jo išdėlioti apie 50 gramų atsidėtos lašišos, užtepti dar šiek tiek likusios masės, sudėti burokėlius ir sudėti likusį kremą. Jo nebebus daug, bet reikia tik švelniai aptepti. Išlyginti viršų, išdėlioti likusius burokėlius, užlenkti paliktus lašišos kraštelius, tarpuose išdėlioti likusią lašišą.
7.
Paruoštą teriną uždengti maistinę plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms arba nakčiai, jog sutvirtėtų.
8.
Prieš tiekiant nuimti maistinę plėvelę, ant formelės dėti lėkštę, kurioje norite tiekti, tvirtai laikant apversti, kad kepimo formos dugnas būtų viršuje, atsargiai nuimti formelę, nulupti maistinę plėvelę ir tiekti.
Patarimai:
Jei naudosite paprastą kreminį sūrį į jo masę įberkite smulkintų krapų ar kitų mėgstamų žalumynų.
AUTORIUS: Milda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital