Šventinis tortas su grietinėlės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tortas su grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas, labai gardus tortukas, kuris puikiai tiks šventiniam stalui. Nesudėtingai paruošiamas, labai gardus tortukas, kuris puikiai tiks šventiniam stalui. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų kvietinių miltų
120 gramų juodojo šokolado (kokybiško, virš 70%)
75 gramai rudojo cukraus (galima keisti baltu)
75 gramai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų kreminio sūrio
200 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai kavos (stiprios, šaltos, apytikriai)
pagal skonį cukraus pudros
Sulaistymui:
pagal poreikį kavos (šaltos, saldžios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, įdėti vanilės, įberti druskos ir plakti apie 6 - 7 minutes iki kol masė patrigubės.
2.
Tuomet į dubenį su kiaušiniais įsijoti miltus, kepimo milteliais, atsargiai įmaišyti.
3.
Šokoladą sutrupinti, suberti į tešlą ir permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 40x30 xm) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, išlyginti paviršių ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minutes. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, jis turi likti švarus.
5.
Kai biskvitas iškeps, palikti jį iki kol atvės, tuomet apipjaustyti kraštus (jie bus naudojami papuošimui) ir supjaustyti į 3 lygias dalis.
6.
Kremui į dubenį dėti šokoladą, ištirpinti garų vonelėje, atvėsinti iki kambario temperatūros.
7.
Į kitą dubenį dėti sūrį, berti cukraus pudrą, pilti grietinėlę ir plakti iki purios masės, bet nereikia perplakti. Tuomet supilti šokoladą, kavą ir dar trumpai paplakti.
8.
Ant lėkštės dėti biskvito lakštą, pašlakstyti kava, užtepti dalį kremo, dėti antrą biskvitą, vėl užtepti kremu, tuomet dėti trečią ir vėl užtepti kremu, kraštus taip pat aptepti.
9.
Nupjautus biskvito kraštelius sutrupinti iki trupinių ir pabarstyti torto viršų ir šonus.
10.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą 3 - 4 valandoms arba visai nakčiai. Prieš tiekiant papuošti pagal fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital