Kalėdinis medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kalėdinis medaus tortas
Kalėdinis medaus tortas
Kalėdinis medaus tortas
Kalėdinis medaus tortas
Kalėdinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Skonis kuria prisiminimus, tikrai! Kaskart ragaudama namuose mamos gamintą medaus tortą perbėgu per vaikystės prisiminimus - medaus tortas daugelį metų buvo mano močiutės Skonis kuria prisiminimus, tikrai! Kaskart ragaudama namuose mamos gamintą medaus tortą perbėgu per vaikystės prisiminimus - medaus tortas daugelį metų buvo mano močiutės tortas, kurį ji kepdavo tik per Kalėdas - didelį, lengvai saldų, dekoruotą spanguolėmis ir eglės šakelėmis. Šis tortas savyje talpina tiek daug - šypsenų, juoko, pokalbių ir laiko kartu. Tai tortas, kuris, tikiu, dar daugelį metų mūsų šeimoje keliaus iš kartos į kartą. (...daugiau) Berta, Cukrinis avinėlis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
450 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų rudojo cukraus
50 gramų sviesto
2.5 šaukšto medaus
1 šaukštelis sodos
Pertepimui:
800 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
1 šlakelis citrinų sulčių (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, sviestą ir cukrų kaitiname virš garų vonelės, kol susidarys vientisa masė.
2.
Išplakame kiaušinius ir sumaišome su medaus mase.
3.
Pamažu beriame miltus ir sodą. Išminkome tešlą ir paruošiame norimo dydžio biskvitus - galima kepti vieną aukštesnį ir iškepusį jį padalinti į kelias dalis. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min, kol biskvitas pradės ruduoti.
4.
Paruoštus biskvitus sulyginame, o likučius paliekame panaudoti apibarstyti tortui.
5.
Išplakame grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Paruoštu kremu ištepame biskvitus. Apibarstome tortą trupiniais ir dedame jį kelioms valandoms arba pernakt į šaldytuvą.
6.
Tortą papuošiame namukais, pagamintais iš imbierinių sausainių tešlos ir dekoruotais kiaušinio baltymo bei cukraus mase.
Patarimai:
Miltų pasirinkimas Šventiniam tortui tik ypatingi miltai! Kauno grūdų „Ekstra“ miltai yra itin birūs, tad nereikia jų sijoti, nesušoka į gumuliukus ir puikiai brinksta tešloje.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital