Šventinis lašišos kepsnys su rizotu ir keptomis daržovėmis

AUTORIUS:
Santa Maria,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šventinis lašišos kepsnys su rizotu ir keptomis daržovėmis
Autorius apie receptą: Lašišos kepsnys su kreminiu rizotu ir keptomis daržovėmis. Puikiai tiks artėjančių švenčių stalui. Lašišos kepsnys su kreminiu rizotu ir keptomis daržovėmis. Puikiai tiks artėjančių švenčių stalui. Santa Maria
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų lašišos filė
23 gramai prieskonių žuviai (naudojome "Santa Maria" citrininius prieskonius)
1 žiupsnelis akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
Ryžiams:
1 litras žuvies sultinio
200 gramų apvaliagrūdžių ryžių
100 gramų krevečių
100 mililitrų balto vyno
100 gramų parmezano sūrio
60 gramų sviesto
50 gramų brokolių
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnų
12 gramų prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria" viduržemio jūros mišinį)
Garnyrui:
250 gramų brokolių
200 gramų žiedinių kopūstų (apytikriai)
100 gramų šitaki grybų
50 gramų špinatų
30 mililitrų aliejaus
Patiekiant:
1 skiltelė citrinų
1 pundelis laiškinių česnakų
pagal poreikį daigų (naudojome žirnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lašišą pabarstome citrininiais žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 6–10 min.
2.
Rizotui į įkaitintą puodą pilame alyvuogių aliejų ir dedame 20 g sviesto.
3.
Lengvai apkepiname svogūnus ir suberiame ryžius. Maišome, kol ryžiai pradės spragsėti.
4.
Pilame baltąjį vyną. Išgaravus vynui, pilame žuvies sultinį. Maišome, kol ryžiai tampa kreminės konsistencijos.
5.
Dedame krevetes, likusį sviestą, parmezaną ir brokolio žiedynus.
6.
Rizotą pagardiname druska ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu.
7.
Garnyrui žiedinius kopūstus ir brokolius kelias minutes apverdame ir iš karto dedame į labai šaltą vandenį, kad jie išliktų žalios spalvos.
8.
Į įkaitiną keptuvę pilame aliejų. Apkepame šitake grybus. Dedame špinatus, žiedinius kopūstus ir brokolius. Daržoves pabarstome druska, pipirais ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu.
9.
Į lėkštę dedame paruoštas daržoves ir lašišą. Ant lašišos išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Puošiame citrinos skiltelėmis. Kitoje lėkštėje patiekiame rizotą, kurį puošiame smulkintais laiškiniais česnakais ir žirnių daigais. Skanaus!
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.
AUTORIUS: Santa Maria
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital