Šventinis karkos slėgtainis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šventinis karkos slėgtainis
Autorius apie receptą: Labai skanu! Paruošimas užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas! Patiks tiems, kas mėgsta kiaulieną. Labai skanu! Paruošimas užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas! Patiks tiems, kas mėgsta kiaulieną. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaulienos karkos (nedidelių)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų (didelės)
6 skiltelės česnako (apytikriai)
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų (žirneliais)
pagal skonį druskos
pagal skonį žalumynų (smulkintų, naudojau petražoles, krapus, raudonėlį)
pagal poreikį želatinos (pagal sultinio ml. kiekį)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karkas gerai nuplauti. Svogūnus ir česnaką nulupti, morkas nuskusti.
2.
Sudėti į puodą karkas, svogūnus, česnakus, morkas, lauro lapus, įpilti vandens, įberti prieskonius ir virti apie 2,5-3 val., vis nugriebiant susidariusias putas. Prieš virimo pabaigą suberti žalumynus.
3.
Karkas šiek tiek atvėsinti, išimti kaulus ir atsargiai nuimti odelę. Nuo odelės nupjauti riebalų sluoksnį. Mėsą supjaustyti gabaliukais arba rankomis išskirstyti pagal raumenis, riebalus nupjauti.
4.
2-3 samčius sultinio, kuriame virė karkos, sumaišyti su želatina. Man užteko 2 samčių. Želatiną dėjau pagal mililitrų kiekį, pagal nurodymus ant želatinos pakelio (1 litrui - 20 g želatinos). Sultinio reikia tiek, kad vos vos apsemtų mėsą.
5.
Pailgą 26 cm ilgio kekso formą iškloti maistine plėvele, dugną ir kiek liks šonus išdėlioti karkos odele, sudėti paruoštą mėsą, lengvai prispausti ir užpilti sultiniu su želatina. Palikti atvėsti.
6.
Kai atvės, uždengti maistine plėvele, uždėti svorį (aš dedu 1 l. pieno pakeli). Palikti šaldytuve 8 - 9 valandoms.
7.
Kai sustings, apversti ant lėkštės, nuimti formą ir maistinę plėvelę, ir supjaustyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital