Šventinis itališkas pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais "Panforte"

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šventinis itališkas pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais "Panforte"
Autorius apie receptą: Duona ir pyragas ant Kūčių stalo yra stiprybės, proto, susivaldymo, ištikimybės, gerumo, nuolankumo simbolis. Receptą radau 15min.lt svetainėje. Duona ir pyragas ant Kūčių stalo yra stiprybės, proto, susivaldymo, ištikimybės, gerumo, nuolankumo simbolis. Receptą radau 15min.lt svetainėje. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų skysto medaus
150 gramų apelsino žievelės (cukruotų)
100 gramų pistacijų (nekepintos ir nesūdytos)
100 gramų migdolų (be luobelės)
100 gramų lazdyno riešutų (be luobelės)
100 gramų figų (minkštų)
100 gramų kvietinių miltų
75 gramai cukraus
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį cukraus pudros
pagal poreikį sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant plačios kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos berkite pistacijas, migdolus, lazdynų riešutus bei pakepinkite juos 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 min, tik kol vos vos parus ir pakvips. Atidžiai stebėkite, kad nesudegtų. Atvėsinkite ir padalinkite pusiau, pusę sukapokite smulkiai, o kitą dalį - stambiai. Suberkite į didelį puodą.
2.
Smulkiai supjaustykite figas ir apelsino žieveles, suberkite į puodą su riešutais. Suberkite kakavą, miltus, prieskonius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
3.
Į nedidelį prikaistuvį supilkite medų ir suberkite cukrų. Užkaiskite ir pakaitinkite keletą minučių. Tada supilkite į puodą su riešutais ir kitais ingredientais ir labai gerai išmaišykite.
4.
Maždaug 20-22 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ištepkite sviestu. Sukrėskite paruoštą masę, gerai išlyginkite viršų ir dėkite kepti į 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40-45 min.
5.
Visiškai atvėsinę, ištraukite iš formos, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital