Šventiniai silkės sumuštinukai su burokėliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Silkės sumuštinukai
Silkės sumuštinukai
Silkės sumuštinukai
Autorius apie receptą: Švenčių maratoną ne taip ir lengva atlaikyti, kai visi vaišina, kai stalai nukrauti gėrybėmis. Tikiu, kad skrandžiai pilni ir į silkės pusę nelabai norisi žiūrėti, bet Švenčių maratoną ne taip ir lengva atlaikyti, kai visi vaišina, kai stalai nukrauti gėrybėmis. Tikiu, kad skrandžiai pilni ir į silkės pusę nelabai norisi žiūrėti, bet artėja Naujųjų metų šventė ir šie vėrinukai gali būti puikiu užkandžiu bei stalo puošmena. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 riekelės duonos
2 vienetai marinuotų agurkų (nedidelių arba 3 didesnių)
1 vienetas sūdyta silkė (silpnai sūdytos, didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas burokėlių (virtų arba keptų, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako
Padažui:
2 šaukštai majonezo
1 vienetas marinuotų agurkų
1 žiupsnelis krapų (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į dubenį sudėti majonezą, agurką, suberti krapus ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Jei reikia, galima pagardinti druska.
2.
Duonos riekeles paskrudinti sausoje keptuvėje arba duonos skrudintuvu. Išspauskite norimo dydžio gabalėlius arba supjaustykite juostelėmis, ar riekelėmis ir įtrinkite česnaku.
3.
Iš virtų burokėlių išpjaukite ar išspauskite formele gabalėlius atitinkančius duonos dydį.
4.
Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Agurką supjaustykite griežinėliais.
5.
Ant duonos užtepkite paruošto padažo, dėkite silkės gabalėlį ir agurko griežinėlį, viską persmeikite mediniu iešmeliu.
Patarimai:
Burokėlių kepimas. Išbandykite su orkaitėje keptais burokėliais, juos nuplaukite, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, užpilkite alyvuogių aliejaus, įvyniokite į dvigubą folijos lakštą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5val. priklausomai nuo burokėlių dydžio. Tuomet išimkite, atvėsinkite, nulupkite ir gaminkite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital