Šventinės baravykų salotos

AUTORIUS:
Alma K.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šventinės baravykų salotos
Šventinės baravykų salotos
Šventinės baravykų salotos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
700 gramų baravykų (tinka ir marinuoti)
2 pundeliai svogūnų laiškų
2 vienetai morkų
4 vienetai bulvių
500 gramų majonezo
1 vienetas agurkų (švieži ilgavaisiai )
1 pundelis petražolių
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų aliejaus
3 žiupsneliai pipirų (malti )
3 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.
2.
Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.
3.
Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
5.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
6.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.
7.
Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
8.
Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.
9.
Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.
10.
Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.
11.
Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.
12.
Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.
13.
Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.
14.
Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.
15.
Bent 1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.
AUTORIUS: Alma K.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ernesta
2017-01-10 17:51
Labai skanus, tik gaminau Kaledoms, tai dariau ne su svieziais, o su marinuotais agurkais, super patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital