Šventinė silkės užkandėlė

AUTORIUS:
Miglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Šventinė silkės užkandėlė
Autorius apie receptą: Patikėkite, pagaminti yra tikrai labai labai labai lengva, o yra ir gardu, ir šventiškai gražiai atrodo patiekta ant stalo. Jeigu neturite laiko, agurkus galite pjaustyti ir Patikėkite, pagaminti yra tikrai labai labai labai lengva, o yra ir gardu, ir šventiškai gražiai atrodo patiekta ant stalo. Jeigu neturite laiko, agurkus galite pjaustyti ir kubeliais, irgi bus skanu. O jeigu nemėgstate majonezo, jį pakeiskite grietine arba jogurtu bei įdėkite šaukštelį garstyčių, jog stipresnis skonis būtų. (...daugiau) Miglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai silkės
1 vienetas agurkų
1 vienetas kiaušinių (kietai virto)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (virtų)
0.5 vieneto paprikos
1 saujelė žalumynų (kapotų)
6 šaukštai majonezo
1.5 šaukšto želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus supjaustome plonomis riekėmis (geriausia bulvių skustuku). Papriką supjaustyti kubeliais, kiek mažesniais kubeliais supjaustyti virtą kiaušinį, morką ir svogūną. Sukapoti žalumynus.
2.
1 šaukštą želatinos užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens (kad apsemtų ir būtų koks pusė centimetro virš) ir palikti išbrinkti 10 minučių, kaitinti garų vonelėje, kol granulės ištirps. Ataušinti.
3.
Į dubenį dėti majonezą, supilti želatiną, berti pjaustytas morkas, papriką, kiaušinį, svogūną bei žalumynus. Išmaišyti.
4.
Pasitiesti maistinę plėvelę, dėti vieną silkės filė. Ant silkės filė tepti sluoksnį majonezo ir daržovių mišinio, išdėlioti agurko riekes, vėl tepti majonezo masės ir sudėti agurkų juosteles ir dėti kitą silkės filė.
5.
Standžiai apvynioti maistine plėvele ir formuoti stačiakampio ar dešros ritinio formą. Laikyti pernakt šaldytuve, o po to supjaustyti griežinėliais. Skanaus.
AUTORIUS: Miglė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Meilė
2017-12-26 13:17
Gaminau, labai skanu, bet pjaustant - viena dalis silkės atskilo. Nežinau... ką galėjau blogai padaryti ? ATSAKYTI
Simona
2017-12-21 14:49
O silke marinate ar aliejuje naudojote? ATSAKYTI
Miglė
2017-12-21 19:23
Paprastai naudoju naminę pamarinuotą silkutę. Bet turėtų ir su kitokia pavykti, tik formuoti bus sunkiau, kai silkė aliejingą. Jeigu tokią naudotumėte, gerai ją nusausinkite popieriniu rankšluostėliu. ATSAKYTI
Jovita
2017-12-21 10:47
Labai gražiai atrodo :) ATSAKYTI
Rasa
2017-12-18 23:33
Tik nesupratau,agurkas sviezias,marinuotas ar raugintas? ATSAKYTI
Sandra
2017-12-19 09:32
Aš tai su šviežiais dariau :) Bet skonio reikalas turbūt, tik jei marinuotus ar raugintu naudosit, juos gerai nuvarvinti reikėtų, kad nesuskystintų masės. ATSAKYTI
Ūla
2017-02-06 20:36
Hmm, o man labai skaniai gavosi. Gal vandens per daug į želatiną galėjote įpilti? Labai man skani ir lengvai padaroma šita užkandėlė būna. Tik aš agurkų nesivarginu ir nesluoksniuoju, o tiesiog supjaustau kubeliais ir sudedu su likusiomis daržovėmis. Ir vietoje pusės majonezo dedu graikišką jogurtą, kad truputį liesesnė būtų :) ATSAKYTI
vidmante
2017-02-04 22:27
niekas neisejo viskas istizo
ATSAKYTI
Ginte
2016-11-16 20:21
Nu labai patiko. Dieviskai graziai atrode ant vyro gimtadienio stalo. Ir sveciai labai gyre :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis