Užkandinė eglutė su rikota ir špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Užkandinė eglutė su rikota ir špinatais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
135 gramai sviesto (šalto)
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
80 mililitrų vandens (labai šilto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
150 gramų rikotos sūrio
1 sauja špinatų
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio triufelių druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį sviesto
40 gramų šoninė
40 gramų čederio sūrio
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (lengvai paplakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame tešlą. Persijojame miltus ir į juos įdedame kubeliais pjaustytą sviestą. Pjaustome peiliu sviesto kubelius miltuose, kol pasidaro maži gumuliukai apkibę miltais. Tada mišinyje padarome duobutę ir supilame vandenį. Šakute purename viską, kol pasidaro vientisa masė.
2.
Padarome storesnį kvadratą iš tešlos. Tada apvoliojam miltuose kočėlą, pabarstom stalviršį ir iškočiojam tešlą į kažkur 20-25 cm stačiakampį. Nuvalome miltų perteklių nuo tešlos. Tada lenkiame lakšto vieną pusę iki vidurio, o tada iš kitos pusės vėl lenkiam iki vidurio. Kočiojame, tada apsukam ir vėl taip pat lenkiame, tada vėl kočiojame ir kartojame kažkur 6 kartus. Susukame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve per naktį.
3.
Kitą dieną išimame tešlą ir iškočiojame, išpjaustome 2 eglutes. Pasiruošiame įdarą eglutei.
4.
Ruošiame įdarą. Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname špinatus. Tada špinatus sumaišome su pipirais, česnaku ir druska. Sutarkuojame čederio sūrį, supjaustome smulkiai šoninę.
5.
Imame vieną paruošta lakštą eglutės ir pusę jos ištepame rikotos, prieskonių ir špinatų tepiniu. Kitą pusę tepame BBQ padažu, dedame čederį ir šoninę. Ant viršaus uždedame antrąjį lakštą. Tada mažiau negu iki vidurio šonuose pjaustome plonas juostas, jas gražiai keletą kartų susukame. Kai viską paruošiame aptepame lengvai paplaktu kiaušiniu.
6.
Dedame į 170 laipsnių orkaitę, kepame apie 25 min.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital