Burokėlius nuplauname, įdedame į maišiuką ar sandarų indelį ir paliekame šaldiklyje 1-4 dienoms.
Indelį su burokėliais iš šaldymo kameros perkeliame į šaldytuvą ir paliekame pamažu tirpti 1-2 dienas.
Peiliu nupjauname burokėlių šakneles, nulupame burokėlių žieveles (lupsis labai lengvai, beveik kaip apelsinas). Burokėlius supjaustome kubeliais arba sutarkuojame burokine tarka.
Grūstuve susmulkiname gvazdikelius. Indelyje sumaišome gvazdikėlių miltelius, krienus, aliejų. Šiuo mišiniu apliejame burokėlius, pasūdome, papipiriname ir išmaišome.
Salotos bus skanesnės jei 1-2 val. palaikysime jas šaldytuve skoniams persisunkti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)